Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Tak Ada Istilah Jihad Pun di Palestine !

    Sekarang ni kecoh kononnya saudara-saudara kita di Palestine melawan dan berusaha mempertahankan Gaza dan itu bukanlah suatu jihad. Baur politik kita letak tepi, pokoknya sekarang agama. Dan saya sememangnya kurang gemar melabel mana-mana individu dengan parti politik yang disokongnya. Contohnya, Rosmah Pas, Najib PKR, Idayu BN dan sebagainya. Eh? Contohnyalah. Orang luar tidak melabel kita dengan parti politik, mereka hanya melihat kita sebagai rakyat Malaysia ataupun individu yang beragama Islam.


    Kita baru nak lega bila PBB mengiktiraf Palestine sebagai sebuah negara yang sah pada pada 29 November 2012 yang lalu, timbul pula isu ini. Kalau ada masa dan rajin, tonton kedua-dua video yang saya lampirkan, selebihnya kita gunakan akal, nilailah sendiri. Semoga pejuang-pejuang Islam di sana sentiasa mendapat rahmah dan redha Ilahi. Jihadufissabilillah, Allahuakbar !

    P/s: Dalam agama ada politik tapi dalam politik tidak semestinya ada agama.

    10 ulasan:

    1. sy kalau boleh taknak amek tau pasal politik ni. tgk dan lihat je mampu.

      BalasPadam
    2. Khidmat Masyarakat - Kanak2 ini mohon bantuan kepada seluruh rakyat malaysia yang perihatin untuk membantu....Mohon kepada rakan2...tolong shared atau buat entri di blog dan sebarkan bagi kumpul dana buat pembedahan jantung...
      http://www.mentariminda.com/2012/10/sos-sos-kanak-kanak-ini-memerlukan.html

      BalasPadam
    3. kadang2, nak berpolitik sangattt tak boleh jugak.
      agama tetap agama walau sekuat mana pon kroni politik kita. kan?

      BalasPadam
    4. hmmmmm ... moga2 segalanya baik2 belaka.
      x tahu nk ckp apa.

      BalasPadam
    5. @نورعيم: seeloknya kena ambik tahu jugak. huhu~

      @Mentari Minda: Insyaallah..

      @nadia: yes, you are ringt babe !

      @Leeza dayasari [santai leeza]: ameenn..

      BalasPadam
    6. tak tengok lagi...housemate je yang pernah cerita pasal video ni...hurmm.....

      BalasPadam
    7. Bila ilmu yang ada tidak di sampaikan dengan cara yang sepatutnya , inilah yang terjadi...semoga mereka dapat kembali kepada yang ajaran yang sebenar...politik is politik but agama tak boleh di tafsir ikut keperluan masing-masing..hmmm

      BalasPadam
    8. Berjuang demi agama...tak perlu dipolitikkan....hmmm dunia akhir zaman dah caca marba

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728