Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Doa Sebelum Tidur | Doa Harian yang Mudah

    doa sebelum tidur, sunnah rasulullah, baca doa sebelum tidur, doa harian

    بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ
    Bismikallahumma ahya wa amutu

    Maksudnya:
    Dengan nama-Mu Ya Allah aku dihidup dan dimatikan.

    P/s: Perkara mudah, doa sebelum tidur tapi kadang-kadang kita lupa. Moga jadi amalan yang tidak pernah dilupakan. Lupakan kejap tentang bola, jom tidur dalam iman. Jangan lupa maafkan semua kesalahan insan.

    20 ulasan:

    1. terima kaseh ingat kan kita semua

      BalasPadam
    2. Kita juga hendaklah maafkan mereka yg buat salah kat hri tu sblum tido..bgun pg insyallah. Kurng rsa dendam

      BalasPadam
    3. @khairul hassan: sama-sama :D

      @EnciK AxixOu: insyaallah ^^,

      @tiga minit:yes. amalan yang sangat bagus ;)

      BalasPadam
    4. mmg mudah sangat
      cume kite y kene pilih nk wt ke x

      BalasPadam
    5. saya selalu baca 3 kul.
      nak elak dari kena tindih ngan syaitan..

      BalasPadam
    6. @izan mama mia: ameen :D

      @Iffah Afeefah: insyaallah pilih untuk buat (:

      @Nick Nashram: molek juga diamalkan + almulk ^^,

      @HeNRieTTa JoSe: welcome :)

      BalasPadam
    7. perkara mudah yg sepatutnya diamalkan kdg diambil mudah...

      BalasPadam
    8. elok diamalkan cuma kdg diambil mudah...

      BalasPadam
    9. Salam Ash..thanks ziarah blog kita ya...and tq jugak kat doa kat atas tu..kadang-kadang kita terlupa nak buat perkara yang paling simple dalam hdup kita...

      BalasPadam
    10. thanx for sahring dikk
      insyaallah akan dijadikan amalan

      BalasPadam
    11. salam..

      ada ustaz cakap kena baca terbalik, dimati dan dihidupkan ;)

      BalasPadam
    12. @whitecappuccino: Moga menjadi amalan :)

      @Leeza dayasari [santai leeza]:(:

      @Raudzah Zahari: salam kembali, insyaallah selalu ke sana :)

      @Syira Qahira:بِاسْمِكَ اللّهُمَّأَمُوتُ وَأَحْيَا mcm tu ea sis?

      @ieda: mudah-mudahan..

      @Si Matatajam: welcome :)

      BalasPadam
    13. yeahh betul tu. nak kalau tgh letih letak bantal terus tidur lupa terus doa. hihi.

      BalasPadam
    14. alhamdulillah..tak pernah lupa...

      BalasPadam
    15. @Sunah Sakura: alhamdulillah :)

      @نورعيم: hehee.. paling2 malas pun bacalah doa ni :D

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728