Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Cukup-Cukuplah Buat Jiwa Dia Tenat

    Pengkhianat, kau dah pernah hancurkan jiwa dia sampai lumat. Dahulu, kau tetap dia tuju meski dia disaji simpang seribu. Tapi setelah cinta melekat, segala usaha dia kau pijak-pijak macam langsung untuknya tak ada tempat. 

    Selalu sahaja dia menjerit, mungkin hidup dia terlalu perit, langkah kaki seolah berat,  melangkah setapak pun dia tak larat, memang dia kelihatan merempat. 

    Purnama keempat aku lihat dia semakin kuat, segala serpihan rasa disusun cermat dan sekarang kau lagi berani mengatur amanat. Buaya kau dah cukup lajat tapi dia masih sangka cinta kau cukup hangat. Mohon dengar dengan hemat, "cukup-cukuplah tabur harapan berkarat, cukup-cukuplah buat jiwa dia tenat."

    P/s: I hate seeing people go back to the same person who hurt them a million times.

    18 ulasan:

    1. triple miss you..
      usah dikenag barang yang lepas..
      ahahahaa

      BalasPadam
    2. hmmm.... susah nk ckp.. kadang2 melepaskan org tu pergi adalah seksa baginya.. maka dia kembali pd mrk yg melukakan hatinya....

      BalasPadam
    3. I hate seeing people go back to the same person who hurt them a million times..
      yup, i feel the same..
      but org yg in the situation tu selalunya xdengar ckp kita pun..
      huhu

      BalasPadam
    4. @mie
      OUch! hahaha harapnya begitulah :D

      BalasPadam
    5. @zt-zati Tersangatlah benar.. Apa boleh buat, cinta boleh membutakan >_<

      BalasPadam
    6. habis madu sepah dibuang, ceh ceh xD

      BalasPadam
    7. waaahhhh.... ayat kak ayu sastera gilerrrr! hehe..

      well, masih ada rasa cinta dan kasih. anggap sahaja itu jodoh mereka. doakan supaya mereka bahagia smpai ke jinjang pelamin & selamanya.

      BalasPadam
    8. Seperti lirik sebuah lagu... Sudah cukup cukup sudah... Cukup sampai di sini sajaaa...

      BalasPadam
    9. sometimes i wish i could turn back to the person who hurts me a lot just because the power of the four letters; LOVE :')

      BalasPadam
    10. @anisyuhada Hehe, ketawa dan air mata itu fitrah :)

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728