Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Bila Tiba Saat Cinta Buat Kau Sakit

    Saat kau terduduk, memeluk lutut yang dirapat dua, aku terhidu baunya kecewa, kau diam seribu bahasa. Sedikit kata pun tak bisa buat kau peka, apa lagi suara yang berjuta. dalam jiwamu cuma ada luka. Saat kau rasa kau sedang diperbodoh kecewa, kau mula mengangkat muka, menepis kata dua. Yang kau tahu cuma kau perlu mara. Ruang masa kau litup gelita, biar meletup semua, yang kau tahu cuma mengusir kecewa.

    Broken, heart, putus, cinta, terluka, hati, kecewa, berpisah
    Dan sekarang aku cukup berbangga, kau sudah mampu melangkah dari muara duka, meninggalkan dia yang terpinga-pinga. Aku tak harap kau musuhi dia, cuma aku harap kau mampu berlapang dada maafkan dia, sekurang-kurangnya dia telah tunjukkan kau dunia yang tak pernah kau jumpa. Moga yang mendatang tiada lagi sama, dan moga-moga Tuhan di hatimu sentiasa.

    P/s: Dia senang fikir dia tinggalkan kamu atas salahnya kamu, supaya kamu sentiasa resah untuk salah yang sekelumit. Tapi kamu sepatutnya bahagia saat kamu tinggalkan dia atas silap sendiri, moga kau tak lagi tonton drama yang sama bila kau tak lagi bersama dia.

    Kredit Gambar: AloneSt

    28 ulasan:

    1. maafkan buat hati lebih tenang..

      BalasPadam
    2. @Shazrizal Shahmy Bercinta pun dak, nak putus macam mana dik oiiii.. :D

      BalasPadam
    3. tu laa apa diharap padi seberang, padi kat mesia pown byk ye cikgu ke nii.. iihHIkks

      BalasPadam
    4. btol. maaf kan saja dia. tu yg lebih baik.

      BalasPadam
    5. Memaafkan lebih baik dari membenci kan...
      Meninggalkan orang itu lebih baik dari menambahkan sakit hati kita ^_^

      BalasPadam
    6. @Wak Gelas™ Tak berapa nak cikgu lagi sekarang ni :)

      BalasPadam
    7. salam cikgu, mcmana nak bertukar2 link dgn cikgu? blog sy sempoi je... jukdin.blogspot.com.

      TQ.
      Sir Zuki

      BalasPadam
    8. alaaaa... tau la cuti sekolah. feeling2 luv plak :p

      BalasPadam
    9. @Daddy Zuki Boleh je, dah masukkan pun link daddy :)

      BalasPadam
    10. Dia tinggalkan saya

      Tapi dia kembali semula

      Hihihi

      BalasPadam
    11. alolo jiwang juga akak deh.adow calonn doh ko nie?biloo nk beraso make ns minyok??hehe

      BalasPadam
    12. Salam. TQ cikgu. sy pun dah masukkan link ahs di blog list.

      BalasPadam
    13. @Daddy Zuki Salam.. terima kasih juga. selamat berblogging :)

      BalasPadam
    14. jiwang2 jugak...tapi semua yg dikatakan tu amat tepat sekali...sokong 100%

      salam blogger....

      BalasPadam
    15. kiranya 'kamu' tu ditinggalkn sbb disalahkn oleh pihak satu lagi? biar! nnti dia jgk yg menyesal.

      BalasPadam
    16. tak faham la. tentang apa yer.

      BalasPadam
    17. @نورعيم Biarkan 'kamu' dan 'dia', kita pemerhati sahaja :)

      BalasPadam
    18. @ayisy Tentang hidup, wak.. bukan motor :D

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728