Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Bila Tiba Saat Cinta Buat Kau Sakit

  Saat kau terduduk, memeluk lutut yang dirapat dua, aku terhidu baunya kecewa, kau diam seribu bahasa. Sedikit kata pun tak bisa buat kau peka, apa lagi suara yang berjuta. dalam jiwamu cuma ada luka. Saat kau rasa kau sedang diperbodoh kecewa, kau mula mengangkat muka, menepis kata dua. Yang kau tahu cuma kau perlu mara. Ruang masa kau litup gelita, biar meletup semua, yang kau tahu cuma mengusir kecewa.

  Broken, heart, putus, cinta, terluka, hati, kecewa, berpisah
  Dan sekarang aku cukup berbangga, kau sudah mampu melangkah dari muara duka, meninggalkan dia yang terpinga-pinga. Aku tak harap kau musuhi dia, cuma aku harap kau mampu berlapang dada maafkan dia, sekurang-kurangnya dia telah tunjukkan kau dunia yang tak pernah kau jumpa. Moga yang mendatang tiada lagi sama, dan moga-moga Tuhan di hatimu sentiasa.

  P/s: Dia senang fikir dia tinggalkan kamu atas salahnya kamu, supaya kamu sentiasa resah untuk salah yang sekelumit. Tapi kamu sepatutnya bahagia saat kamu tinggalkan dia atas silap sendiri, moga kau tak lagi tonton drama yang sama bila kau tak lagi bersama dia.

  Kredit Gambar: AloneSt

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728