Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Dia Selalu Jadi Mangsa Penghakiman

    Dia memang selalu terbuka untuk menjadi mangsa. Selalu dia dihukum tanpa soal dan usul periksa. Memang terkadang dia nampak derhaka, tapi itu bukan yang dia minta. Teguh dia bersuara perjuang apa yang dia jaga hingga akhirnya dia bermuram durja saat jiwa dia tak diselam semua. Apa yang dia bawa nampak runtuh belaka saat dia terjelepok sambil mengurut dada. Air mata yang dia seka sesekali tumpah saat dia leka; tetap dia mengatur mara. Tapi dia tak pernah lupa; masih ada yang bersama dia; penguat jiwa dan pencampak segala rasa. Dia tahu apa yang dia ingin kerjakan. 

    P/s: Dia tetap akan bangun meski berkali-kali rebah. Tidak perlulah jadi HAKIM.

    12 ulasan:

    1. selalu begitu. Menghakimi tanpa usul periksa. yeah... jangan pernah rebah.

      #I wish I could be like ' dia'

      BalasPadam
    2. serius ayat dalam gambar ni penuh inspirasii. there's a story behind every person. yes, setiap orang punya cerita berbeza.

      BalasPadam
    3. adakah ini tentang diri awak?

      BalasPadam
    4. err..abg x brapa nk paham lagi nih

      BalasPadam
    5. @nadia
      dan kita juga ada kisah yg berbeza :D

      @reenapple
      praying(:

      BalasPadam
    6. @khairul
      Hehe jom org ajak abg modifiy kete !
      kita buat cantik2 :D

      adakah ini tentang @boni kacak? :P

      BalasPadam
    7. saya selalu cuba utk tidak menghakimi org lain.
      tp sy adakala tidak boleh melihat KAWAN BAIK saya dihakimi olh org lain, lantas bersuara, namun apakan daya, KAWAN BAIK itu sukar menerima. malahan menyalahi saya.

      BalasPadam
    8. suka quote tu... :)

      bila hayati quote tu betul2, baru lah tau yg kita takleh laa sesuka hatije nk judge org kan.. thank k.yu :D

      BalasPadam
    9. salam ziarah.

      setiap orang berbeza pendapat, sebab itu ada yang menghakimi dgn ketulusan dan ada yg menghakimi dgn mata kasar.

      Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

      BalasPadam
    10. Salam..

      dihakimi tanpa usul periksa.. pedih, perit tapi hanya yang kuat saja yg selalu bertahan untuk melaluinya.. semoga dia terus kuat hendaknya..

      BalasPadam
    11. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat box pakjoe tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728