Header Ads

 • Latest Posts

  31 Ogos 2012 - Tahun Ke-55 Kemerdekaan !

  Jangan tak sedar bahawasanya hari ini merupakan hari ulang tahun ke-55 kemerdekaan Tanah Melayu kita. Lupakan seketika mulut sumbing yang mengatakan bahawa Tanah Melayu tak pernah di jajah sedang minda kita telah banyak serong terjajah. Mohon kepada Tuhan semoga tanah tumpah darah ini akan maju, harmoni, selamat, aman, dan tenteram dalam lindungan rahmatNya. Ayuh bebaskan jiwa-jiwa yang terjajah, jom kembali kepada Tuhan, sesungguhnya aturan Dialah yang terbaik antara sekalian akal manusia yang angkuh, riak dan sombong.


  “Kita dahulunya adalah kaum yang hina, Allah telah memuliakan kita dengan Islam, andainya kita mencari kemuliaan selain dari apa yang telah Allah muliakan kita dengannya maka kita akan dihina oleh Allah.” (Riwayat ini sanadnya dinilai sahih oleh al-Hakim dan disokong oleh al-Zahabi, lihat: Al-Mustadrak, 1/237, Beirut: Dar al-Ma’rifah).


  P/s: Allahuakbar, Allah maha besar !

  12 ulasan:

  1. selamat hari merdeka..hehe

   entry gambar raya kita ni..hehe

   http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

   BalasPadam
  2. Salam Merdeka Raya :)
   moga Allah lindungi negara dan rakyat Malaysia dari ancaman anasir luar dri sgala aspek .. Insya-Allah..

   BalasPadam
  3. Negara ini sememangnya pernah dijajah. Walau ada yang kata hanya dinaungi (British), berada di bawah telunjuk orang asing juga suatu belenggu. Bebas daripada belenggu itu, itu merdeka.

   NAmun merdeka itu berubah-ubah pengertiannya mengikut kehendak manusia. Ada yang merdeka dripada hutang, merdeka sekadar berkecukupan, merdeka jika dapat mengatasi orag lain.....

   BalasPadam
  4. Negara ini sememangnya pernah dijajah. Walau ada yang kata hanya dinaungi (British), berada di bawah telunjuk orang asing juga suatu belenggu. Bebas daripada belenggu itu, itu merdeka.

   NAmun merdeka itu berubah-ubah pengertiannya mengikut kehendak manusia. Ada yang merdeka dripada hutang, merdeka sekadar berkecukupan, merdeka jika dapat mengatasi orag lain.....

   BalasPadam
  5. salam kemerdekaan.. waaaaaaaa
   suka topi tu.

   BalasPadam
  6. Sweetnye picta tu....siap ada songkok merdeka...rietta sgt suka......

   BalasPadam
  7. selamat hari merdeka dik
   tapi sayang masih ramai yg x merdeka di hatinya huhuh

   BalasPadam
  8. Sallam Merdeka!!!

   Merdeka! Merdeka! merdeka...
   OOppsss...tiada yang terlambat kan...

   BalasPadam

  Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

  Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728