Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Cara Untuk Singkatkan URL Menggunakan bitly.com

    Kalau nak ping rata-rata tu macam tak cun nak tempek URL panjang-panjang kan? Antara http://bit.ly/LULJuj dengan http://www.ahsfantasy24.com/2012/07/permohonan-kad-diskaun-siswa-1-malaysia.html, nampak kan jauh beza kepanjangannya? Walhal kedua-dua link tersebut dipautkan kepada tulisan yang sama. Bagi yang suka pancing trafik melalui facebook atau twitter, lagi-lagi kalau yang jenis suka letak pautan di hujung status, memang sesuailah.

    P/s: Ada orang baru gedik nak guna https://bitly.com/.

    10 ulasan:

    1. dni penah register tapi dah lama tak login kat situ hehe

      BalasPadam
    2. macam nk try jer.... jap try dulu. mekasih erk.

      BalasPadam
    3. hehehe..macam menarik je ni..hahaha

      BalasPadam
    4. @Boni JLL3
      haha.. klw try lg menarik ^^

      @Alieza Dayasari
      sama-sama (:

      @Ardini Humaira
      Hee sng je kan login guna twiter@fb pn boleh (:

      BalasPadam
    5. oooo...rietta bru jew tahu pasal nie....klu barcode tu rietta tahu lew...hehehe...thanks for the share walau rietta xde ac twitter ke fb kew...hehehe....

      BalasPadam
    6. kalo ping pendek gitu boleh jadi misteri jugak sbb xtaw tajuk post. hehe. :D

      BalasPadam
    7. @Hansyirah Takezur
      No dear, kalau ada preview; fungsi dia ttp sama,
      ni utk org yg nak ltak url tanpa prview (:

      BalasPadam
    8. hohoh website ni la dalang nyerr yerr....+_+

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728