Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Tips Memilih Pasangan Saat Kau Ada Yang Kedua

    Bila dah mula masuk kampus ni, larut malam pun dah tak perasan. Jumpa kawan-kawan setelah 3 minggu tak jumpa, memang banyak cerita. Banyak juga kejutan yang dibawa. Isu yang paling hangat dan hangit semestinya tentang pasangan. Dua orang dah kahwin, lagi tiga orang yang masih terpinga-pinga. Bawah ni sembang-sembang anak dara. Jadi tak ditumpukan kepada tips memilih bagi yang dah berumah tangga. Peace!
    Bila tiba tentang pilihan. Pertama dan yang kedua. Kita mula menyoal yang mana satu perlu kita pilih tanpa penyesalan di kemudian hari. Kawan saya cakap, "kalau kau ada pilihan yang kedua, kau pilih yang pilihan yang kedua". Ya, confirm saya akan garu kepala sambil tanya, "kenapa?" Kemudian dia cakap, "pilih yang kedua. Sebab kalau kau betul-betul sayangkan yang pertama, kau takkan jatuh cinta pada yang kedua." Dia gelak.

    P/s: Dan apa yang dia cakap tu buat saya termenung sampai terlena. Komen?

    26 ulasan:

    1. em betul2

      tp susa gk

      kdg2 y kedua dtg hnye tuk mnglirukan je

      entahla

      BalasPadam
    2. walaupun dah kawin nak juga join komen hehehehe..

      ah.. quote tu aku pernah baca ntah di mana. ada betulnya tapi aku tak setuju kesemuanya... sebab kita kan cuma manusia biasa. tamak haloba!!

      sudah ada permata di gengaman, tapi masih terpukau pada kilauan kaca.. tu kan perkara biasa :)

      BalasPadam
    3. Cokelat dalam gambar nampak sedap. Tapi jika diberi pilihan, yang mana satu lg sedap? ahahaha

      BalasPadam
    4. tapi kalau bab coklat

      sy suka snickers lagi

      hehew

      BalasPadam
    5. @Nong Andy
      that right sistah..
      manusia memang tak pernah rasa cukup.. >_<

      @Iffah Afeefah
      kadang2 ujuan semata kan ^^

      BalasPadam
    6. @Anisa Hang Tuah
      hehe best kan? tp sy lebih suka mars 'D

      @ayisy
      haha.. 2 2 manis wak.. mana ole2?? (:

      BalasPadam
    7. btl jugak tu....klu btl2 dengan yang pertama...kenapa mesti ada yang kedua....

      BalasPadam
    8. istikharah laa yg terbaik.. manusia ni tak cukup 1, tambah laa sampai bape2 pon. tamak. --"

      BalasPadam
    9. ermm..same mcm apa yg sye rasa skrg.xtau nak bt pilihan antara dua.setiap mlm bedoa spaya dberikan ptjuk..manusia mmg sush nam bt plihan kan :')

      BalasPadam
    10. @Izzati Tatie
      Istikharah.. Allah maha mengetahui ^^

      @Hansyirah Takezur
      yes. petunjuk Allah itu yang terbaik ^^

      @HeNRieTTa JoSe
      orang kata kadang2 ujian =.='

      BalasPadam
    11. boleh ditukar ganti tapi tak boleh dijual beli..

      BalasPadam
    12. hahaha... teori tu leh pakai ke x ek.. haha.. kalau sayang org pertama tentu xde org kedua kan.. cm ni cr org ketiga la.. hahaha

      BalasPadam
    13. hmm...pilih elok2...kalau terlebih pilihan lepas tu neves sgt,tak terpilih mana2 la pulak...@_@
      selalu berlaku :P

      BalasPadam
    14. @Mr.Clive
      Hee manusia kalau bab memilih,
      biasanya akan buat kesilapan. huuu

      @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
      hehehe ikut keadaan (:

      @Fauzan Zain
      itu cinta. kalau sayang, selamanya ada ^^

      BalasPadam
    15. oh betul..
      tapi susah.. biasa nya yg pertam lagi kuat utk dipilih

      BalasPadam
    16. Kdg2 ada pilihan ke2 bukan sebb yg pertama kurang sayg tapi sebab kita yg mengada... Huhuu....

      BalasPadam
    17. Salam..

      Ups...ye ke...memang akan terlena jugak kalau asyik fikir..hehehhee..

      BalasPadam
    18. takyah pilih amik ajer dedua hahaha

      BalasPadam
    19. @msredcheesecake
      Tu pun ada kemungkinan jugak ^^

      @ishiko
      Hee tu mngkin kalau yg prtama dan yg kedua tu tak jauh bezanya ^^

      BalasPadam
    20. @ch000tz axoera ヅ
      Hee mcm lagi tamak je.. ;D

      @Lynn
      salam kembali.. hee lagi2 klw mmg dah mengantuk kan (:

      BalasPadam
    21. ole2 ada. esok bawak. haha

      BalasPadam
    22. tapi tak semestinya yg kedua tuh adalah pilihan yang terbaik kan? hehe

      BalasPadam
    23. mcm mna plak kalu prempuan tgal yg pertama tu?walaupn dia syng tp yg kedua dia suke..ad pluang ke yg pertama dpt balik..agak2nye lar..

      BalasPadam
    24. @mohd aizuddin Kalau dah memang jodoh, yang ke berapa sekalipun, pasti akan wujud peluang :)

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728