Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Larian Ekiden Kali Ke-7 Peringkat Antarabangsa 2012

    Putrajaya, larian ekiden, cheras, international youth centre
    26 dan 27 Mei yang telah menyakitkan pinggang. Lepas menghabiskan kertas terakhir pada 24 Mei, rehat sempena hari jadi yang ke-20 pada 25 Mei, kemudian 26 Mei bergerak ke Cheras dengan 5 pasukan pelari Ekiden. Eh, ada kesilapan angka! Bukan yang ke-20, lebih sedikit. Sampai sana petang tu, bermalam di International Youth Centre, Cheras. Rehat-rehat dan tak ada masa nak layan K-Pop atau apa-apa benda yang merapu-rapu di sekitarnya.
    Putrajaya, larian ekiden, cheras, international youth centre

    Awal pagi bergerak naik bas menuju ke Putrajaya, subuh di Masjid Besi kejap lepas tu terus gerak ke stesen Ekiden masing-masing. Alhamdulillah semuanya dapat sijil dan pingat. Bila dah seronok dapat top-20 tu dah lupa nak cooling down. Memang habuannya sakit badanlah. 

    Putrajaya, larian ekiden, cheras, international youth centre
    Keputusan Larian:
    1. IPGKTAA  Team 1 : men's open - Azan, Bidin, Yo, Sebu,  Aidil -  no.17 
    2. IPGKTAA  Team 2 : men's open - Abu, Ai, Roy, Fet n Jimmy - no.16 
    3. IPGKTAA  Team 3 : mixed team - Najib, Siew Yik, Soleh, Yi Lin, Akmal -  no.27 
    4. IPGKTAA  Team 4 : mixed team - Rey Zern, Ponmalar, Faisal, Yap, Han Yong - no.23 
    5. IPGKTAA  Team 5 : women's open - AnemKiwi, CikGadisWatakBulat, Nazwa, IekaAbid - no.14 
    Tengah hari bergerak semula ke Cheras, kemas barang lepas tu terus pulang ke Pahang. 28 Mei selamat tiba di Kelantan. Insyaallah akan berada di kampung tercinta sehingga 1 Jun nanti.
    • 2 Jun - 8 Jun 2012 [Latihan Pusat untuk peserta KAGUM]
    • 9 Jun - 15 Jun 2012 [Karnival Guru-Guru Malaysia (KAGUM)]

    Cuti yang sarat dengan kalung musafir. Memandangkan ini tahun terakhir bergelar pelajar institusi, maka saat ini merupakan ambang untuk bersama rakan-rakan. Esok nanti entah tercampak ke mana. Nikmati hidup yang sementara, tapi Tuhan jangan dilupa.

    P/s: Larian Ekiden merupakan larian jarak jauh berganti-ganti. Larian Ekiden pertama ialah larian yang dianjurkan di Jepun seawal tahun 1917.

    21 ulasan:

    1. larian eksiden .

      best je . :)

      BalasPadam
    2. @sYiRa LoKMaN
      and i love u ;D

      @Azmira Yusof
      erk.. yg eksiden tu kt site drag race dear, huhu.
      takziah kepada mangsa..

      BalasPadam
    3. pestime denga name larian ekiden.. :D

      BalasPadam
    4. fes time dengar pasal larian ekiden ni

      BalasPadam
    5. bagusnyaaa..hee

      atlit la ni patut rajin..hehehe..;p

      go go caiyoo utk kagum :D

      BalasPadam
    6. comel butang like tu...hehehe

      anyway,saya masih melayan k-pop...banyak sgt masa!ekekekeke

      BalasPadam
    7. @Mr.Clive
      hew.. pegi tak kpop ri tu ;p

      @Juliet_iRa~"
      huu tak berapa nak atlet la lis,
      isi kekosongan sahaja ^^

      BalasPadam
    8. nak join gak 473F

      BalasPadam
    9. lame dah tak join main lari2 ni.. last mase sekolah asrama tu pun lari untuk kuar outing je.. =P

      BalasPadam
    10. @msredcheesecake
      nnt kte buat ^^

      @Iffah Afeefah
      jom2 kita jalan ;)

      @kay_are
      lari tak bhya sgt,
      kalau terbang tu bhya skit ;)

      BalasPadam
    11. wahh..rajinnye dia join xtvt ni..

      BalasPadam
    12. santeknya gambarrrrrrr!!! jeles!!

      BalasPadam
    13. @dee
      Huhu, ni masa borem2 godek lighting, ^^

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728