Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Sesi Lepak Di Smoke House, Cameron Highlands.

  Mungkin disebabkan sekolah di daerah Cameron Highlands ni tidak banyak yang berada dalam kawasan bandar iaitu 15 daripada 24 buah sekolahnya terletak di luar bandar, maka sekolah-sekolah di sekitarnya sering menjadi tumpuan Pejabat Pelajaran Daerah termasuklah sekolah tempat saya menimba pengalaman. Acap kali pemantauan dilakukan. Kesannya, sekolah agak sibuk. Banyak program perlu diuruskan.

  Dalam hal ini, lepak itu perlu. Tenang-tenang melepak bersama kedinginan, sepi itu menjadi suatu keindahan, tidak sesekali sunyi. Lewat petang pulang dari sekolah, menuju ke Smoke House yang terletak di Tanah Rata. Bangunan berkonsepkan english tudor yang dibina sekitar tahun 1939 ini mengagumkan, persekitarannya indah, berhadapan dengan padang golf. Kalau nak jumpa pondok telefon ala-ala London  di Cameron ni pun, ada di sini walau dah agak usang.

  Tapi bila tiba hujung minggu, saya takkan bermimpi nak datang sini, sesak mungkin. Pada saya, tempat ni sangat sesuai kalau nak buat photoshoot.  Kalau nak buat pre-wedding tu tak digalakkan sangatlah, kata orang, tak elok. Buat pasangan suami isteri, jemputlah berbulan madu di sini, harga penginapan ikut level 3 bintang sahaja. Senyum.

  P/s: Setiap kejadian adalah lambang kekuasaanNya. Subhanallah. Esok ada pensyarah kacak nak datang menyelia saya di sekolah. *Suka. Harap semuanya berjalan lancar.

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728