Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Awak, Jom Kahwin? | Eh Sayang, Kau Gila?

  "Awak, jom kita kahwin?" Saya bila dengar gelombang tu, satu sahaja yang terlintas dalam hati saya saat tu, "gila," bukan dia, tapi saya yang gila dan penuh kegilaan. Saya nak uruskan diri sendiri pun masih lagi tunggang-langgang. Rasa macam masih perlukan masa untuk mendidik diri supaya jadi seseorang yang lebih rajin dan bertanggungjawab, risau nanti suami terabai dan hidup makin lintang-pukang. Macam ni jadinya bila kawan-kawan didahulukan dan enjoy diutamakan. Memang buruk kedengaran, tapi saya cuba untuk berubah. Yes, you can do it!
  23 Januari 2012; kawan rapat saya masa sekolah dahulu, sama-sama memegang jawatan Majlis Tertinggi dalam organisasi asrama, Khairunnisa telah selamat diijabkabulkan dengan suaminya, Hakimi. Serius, masa akad nikah mereka, saya yang berdebar rasa macam nak pengsan. Bila intai tengok Nisa di sebelah, nampak steady semacam. Tak tahu kenapa, saya pula yang lebih dos. Macam menyampah kan? Tapi yang paling bahagia bila dapat jumpa kawan-kawan lama yang dah tak jumpa lima enam tahun. Rindu!

  Oh hari ni sepupu saya, Farris sudah selamat menikahi pasangan pilihan hatinya, Izzati. Macam pinang dibelah dua. Selepas majlis akad nikah, tengah hari tadi bergeraklah kami mewakili rombongan keluarga si anak teruna ni. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan, tunggu majlis sambut menantu di rumah pengantin lelaki Khamis ni pula. Sepupu punya kepentingan, saya rela tunda tarikh balik ke kampus Khamis ni. Semoga semuanya berjalan lancar.


  Moga-moga Allah memberikan keberkatan kepadamu dan keberkatan untukmu dan menghimpunkan kamu bersama pasangan masing-masing dalam kebaikan. Amin.


  P/s: Kepada kakak-kakak atau abang-abang yang bakal atau sudah mendirikan rumah tangga, ada nasihat untuk saya tentang perkahwinan? Saya mengalu-alukannya, biar hilang gemuruh yang melanda.

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728