Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Keputusan Perlawanan Akhir Piala FA 2011

    Mula-mula tengok juga perlawanan ni, semangat kenegerian tu tinggi. Tak minat bola pun, dek kerana orang sendiri yang bertarung, menghadap juga TV. Demimu Kelantanku. Dari mula perlawanan dah mula tak sedap hati. Bila sepakan kaki kiri Nurul tu dah menghasilkan gol pada minit ke-80 tu pun masih rasa tak selesa. Apatah lagi bila Daudsu menanduk masuk gol sendiri pada saat-saat terakhir, minit ke-98 tu babe! Mulut mula nak jadi tak cun. 

    Memang saya masuk tidur la, tengok gaya perlawanan pun bukan makin sengit, tapi makin senyek. Masa tambahan tu malas dah nak layan, duk layan feel nak lena  pula. Tiba-tiba kawan text kata Terengganu jaringkan gol lagi. Oh, Ahmad Nordin jadi wira saat ke-110! Sampai tamat perlawanan, keputusan terikat Terengganu 2 - 1 Kelantan. Tahniah buat negeri jiran, kejayaan berpihak kepada kalian. Please try again Kelantan, penyokongmu ini tak jemu menyokong kalau kalian tak main macam lembu. 

    P/s: Kelantan dah menang bilangan penonton di stadium. Kelantan dah menjaringkan 2 gol manakala Terengganu pula menjaringkan 1 gol, tapi kemenangan tak berpihak kepada Kelantan atas faktor-faktor yang memang mereka tak nak elak. Sekian.

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728