Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Paksa Kekasih untuk Tinggalkan Kawan Dia?


    Sila jangan nampak sangat kamu ni queen/king control... Baru seminggu dinobatkan jadi kekasih hati si dia, dah mula berani nak larang si dia bergaul dengan kawan-kawannya. Ya, mungkin kamu tengok kawan-kawan si dia tu dapat mempengaruhi si dia berperangai kurang cantik, apa kamu punyai scanner untuk melihat hati manusia? Tolong jangan terlalu cepat menilai dan menjatuhkan hukuman.

    Si dia dah 10 tahun kenal kawannya, tapi si dia baru 1 mnggu kenal kamu. Si dia dah 10 tahun kenal kawannya, tapi kamu baru 2/3 hari kenal kawan si dia tu. Jadi siapa yang lebih berhak untuk mengatakan 'ya' atau 'tidak'? Kalau kamu berdegil menyuruh si dia tinggalkan kawan-kawannya, mungkin si dia akan menganggap hamu ni berhati busuk atau suka berprasangka buruk terhadap orang lain.

    Jangan terburu-buru kerana segalanya memerlukan masa.

    Ni untuk kes yang tidak berat la, tapi kalau buah hati kamu tu merupakan kawan baik kepada seorang perompak, penagih dadah atau yang sejawat dengannya, errr sila fikir berjuta kali untuk meneruskan hubungan itu.

    P/s: Sila jadi detektif cinta buat seketika! Perhati, siasat, analisis, bertindak. Kalau benar-benar sayang, bertindaklah dengan cara yang betul...

    26 ulasan:

    1. haaaaaaa betoi tuh . bena pon penah kene ngn ex gf membe . ade ke die blok fb bena kat fb pakwe die . last2 kantoi . ish2. kte knl pkwe die tuh bertahun2. skola same2. die baru 2 3 bulan kapel da xmo kasi kawn . tah pape ! heeeee

      BalasPadam
    2. ape pun dua-dua kene ada tolak ansur..kalau dua-dua nak keras kepala buat keputusan jenis ikut 'dan' je tak pk pasangannya mmg teruk lah jadinya..

      BalasPadam
    3. >> arep_lockermonth:
      isu kritikal, hehe..

      >> BENA:
      hehe owg pena bace, yg die disable
      bena kt wall pakwe die tu kan? hehe~

      BalasPadam
    4. >> student:
      yewp toleransi itu perlu :)

      >> Ieyda Achieda:
      u're rite darl..!

      >> sissyira:
      salam kmbali. berat klw xmmpu rasional,
      hehehe~

      BalasPadam
    5. Member baik Ros penah kena camni.. bf dia suh buang semua kontek no dlm fon.. lg la cam xbetulkan.. cemburu buta rasanya.. Huhu..

      BalasPadam
    6. adeh..kadang2 kita tak tahu dgn sapa die berkawan..cmne?

      BalasPadam
    7. pokcik pernah alami benda2 cmni...rasa memang sengal tol :)

      BalasPadam
    8. >> bunga_ros:
      huhu tu meby ade msalah mental kot,
      truk la klw camtu kn, hmmmm~

      >> merahitujambu:
      hehe.. meby lom tibe mseny kte tahu
      la kot, tp kne siasat gak tu..
      *terbatu api la plak, heee*

      >> HaNTwO:
      boley wt statistk psakit mntal
      bertmbah kn pokcik? huhu~

      BalasPadam
    9. Sy ade kes berat sket... kekasih soh tinggalkan family tuk die.. eff off..

      BalasPadam
    10. hrp nt dpt BF yg bleh terima kwn2 kita kan..x bestlah, kite dh kwn lama tb2 dpt BF yg x suke kwn kite..pe hal kan?

      BalasPadam
    11. nasib la akak ni masa bercinta sgt kool orgnya...untung suami akak dpt akak..heh!!

      BalasPadam
    12. he2...ila dulu dgn xbf cm tu la..kami putus semua kwn2 yg kami kenal..konon nak setia la...rimas gila rasa....semua hilg kawan...;( bla dgn yg baru...ila terikot perngai xbf ila dlu...teruk tol la....selamat skrg dah open minded...;-)

      BalasPadam
    13. >> cikceriacorner:
      insyaallah..

      >> C@Rr0tSu$U:
      itu agk mlampau, fkr dalam2 darl..

      >> saya:
      dan saya juga..

      BalasPadam
    14. >> d_LA:
      yewp.. biar boley ngam ngn kwn2 kte :)

      >> wahida:
      alhamdulillah..tahniah kak..!

      >> HonEyBuNNy:
      xpe syg, kte jdikan pngajaran, jgn
      diingat lg bnda yg mnyakitkan rasa..

      BalasPadam
    15. masa menentukan segalanya...
      hehhehehehe

      BalasPadam
    16. setuju cgt2!! alhamdulilah psgn anat skunk takde kntrol sgt. cuma dia kntrol soal aurat je. hehe.. kalau dia kntrol sbb nk anat wat n brubah ke arah ekbaikan. anat pun ok je. dgn snng hati lg mengikut kehendak dia.hehehehhe

      BalasPadam
    17. >> Mohd Ridhuan:
      Dia Maha Mengetahui.. hehe~

      >> ANATI SOKI:
      nice boy u got..! tahniah..
      smoga bahagia smpai syurga cyg :)

      BalasPadam
    18. member lagi penting dari pkwe ke mkwe ke endut ke!:)

      BalasPadam
    19. >> mahfudzah:

      ha? xpham.. endut? huhu~

      BalasPadam
    20. bersahabat n berkasih biarla seiringkn :)jmput follow kmbali :)

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728