Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Ketahui Sebab Kenapa Kita Join Contest


    Bagi blogger yang masih berjinak-jinak dengan dunia ni, jom kita ketahui kenapa kita memeriahkan segmen giveaway, contest, award dan sebagainya. Kalau kita tengok, setiap segmen atau contest ni dia ada chain reaction kan? Tersebar meluas.

    Ya kita dapat tambah lebih ramai kenalan, boleh jalinkan hubungan antara penganjur dan peserta dan juga sesama peserta. Perserta yang join ni kebiasaan mereka aktif. Bila kita join, sapa peserta tu mungkin dapat menambahkan pelawat dan pengikut blog kita. Jadilah blogger yang peramah, pulangannya hebat!

    Bila dah menyertai, sah-sah penganjur akan jenguk blog kita, kalau dia berkekan, dia follow. Antara peserta pun ramai yang jenguk-jenguk ni, apatah lagi kalau contest. Peserta mesti nak tengok tahap saingan penyertaannya.

    Untung sabut, timbul. Untung batu, tenggelam. Silap-silap hari bulan kita jadi pemenang kan? Bila dah menang tu sah-sah penganjur akan letak list pemenang kat blog dia dan sah-sah pengikut blog dia akan jenguk blog kamu untuk tengok apa lebihnya kamu bagi penganjur.

    Jangan cebik bibir bila hadiahnya tak lumayan. "setakat topup RM 5 tu, aku mampu beli sendiri" Hey...! Jangan pandang semua tu, sila fikirkan masa depan blog dan trafik yang akan berjalan. Blogging untuk suka-suka kan, so kita enjoy!

    P/s: Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian.

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728