Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Kesucian yang Menyucikan dan Kemuliaan yang Memuliakan


    Asyik-asyik berita tentang televisyen secara online, beli-belah di butik secara online, dengar radio secara online, bayar bil secara online, jom kita jenguk laman ayat-ayat suci beserta tafsiran secara online pula. Selepas berkunjung ke blog Incik Azuan tadi, saya sajikan buah tangan daripada sana tentang Laman Sesawang Tafsir Al-Quran. Klik laman sesawang tersebut jika berminat dan alhamdulillah hati kamu masih hidup. [http://www.surah.my/]

    Sebolehnya kamu jangan jadi macam watak filem 'Aku Masih Dara' tu, persepsinya tentang Al-Quran. Al-Quran yang ada tu pun semata-mata barang hantaran perkahwinan masa dulu-dulu. Tapi alhamdulillah masih ada kan? Semoga menjadi pengajaran buat kita yang seringkali lupa tentang mukjizat untuk mendekatkan diri kepada kitab suci ini.

    Pada saya, Al-Quran adalah lambang kesucian dan Kemuliaan Agama bagi semua umat Islam. Mendengar bacaannya pun sudah dikira pahala, inikan pula membacanya. Subhanallah. Al-Quran sangat menenangkan meskipun maksud kalimah yang dibaca itu tidak difahami. Allahuakbar...

    P/s: Al-Quran mampu menyucikan hati dan memberikan kita kemuliaan, jom sama-sama berdamping dengan surat cinta Dia!

    18 ulasan:

    1. baca lah wlwpn sedikit, tetapi berterusan..

      BalasPadam
    2. >> Nadia Mashuri:
      yewp, istiqamah..samae kte usha :)

      >> Azuan:
      hehe thanks wan :)

      BalasPadam
    3. >> -[miracle]-:
      doakan tuk kte syg :)

      >> Miecyber:
      alhamdulillah..

      BalasPadam
    4. nice sharing-sharing..moga sama-sama dapat istiqamah dgn Al-Quran.. penyelesai segala masalah dunia dan akhirat..:)

      BalasPadam
    5. alhamdulillah.. nak ikutkan, banyak dah link2 tafsir alquran yang dahada sekarang..

      tp perhati betul2 k.. sebab seingat akk sekitar tahun 2000 ada kes, alquran elektronik, tetapi juzuk dan surah di tambah oleh orang kafir, dan di olah ayat2 kepada perkara2 yang tak elok, kalau kita tak tahu, mungkin saja kita akan baca atau amal kan bacaan di link tu..

      so, perhatikan betul2 sumber yang kita baca tu... ^_^

      hai student.. lama tak jengah ke blog kamu.. huhuhuhu

      BalasPadam
    6. terima kasih sudi share link ni.


      :)

      BalasPadam
    7. akak still belajar ngaji kat opis akak ni...

      BalasPadam
    8. >> student:
      u'r rite.. :)

      >> hestyrezyuda:
      alkafirin nei xkn duk diam slagi
      kte xitkut kprcayaan die.. mmg jahat!

      BalasPadam
    9. >> sepet:
      sharing is caring:)

      >> d_LA:
      welcome dear..!

      >> wahida:
      alhamdulillah..same2 kte prbaiki bcaan
      kak..:)

      BalasPadam
    10. nak tekan like kt mana eh??=)

      time ksh mengingatkan sy..

      BalasPadam
    11. >> merahitujambu:

      butang like xde, tp btang share ade,
      hehehhee..

      BalasPadam
    12. alhamdulillah .. terbaik nie :)

      BalasPadam
    13. citer aku masih dara tuh.. banyak guna unsur2 perli.. heheh.. mesej2 tersirat pun banyak.. hehehehe

      BalasPadam
    14. >> ieda:
      thanks sis :)

      >> ANATI SOKI:
      huhu kte tgk smp trtdow :D

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728