Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Kau Bila Nak Kahwin?


    Okay bila umur dah semakin meningkat, bila waktu untuk menghabiskan zaman kampus semakin dekat, maka semakin ramailah orang duk tanya kita tentang berumah tangga kan? Kalau sekali sekala tanya tu, boleh dikira sebagai penyeri hidup yang suram kan. Tapi kalau dah sepanjang masa duk tanya benda yang sama, tersekat nafas juga dibuatnya.

    • Kau bila nak kahwin, dia dah kahwin, classmate dia dah kahwin, roomate dia dah kahwin, adik dia dah kahwin, kau bila lagi?
    Kamu bilanglah seramai mana insan yang telah berkahwin pun, saya tak pandang semua tu. Saya tak kahwin kerana pengaruh rakan-rakan yang telah menempuh alam tersebut, tapi saya akan mendirikan rumah tangga saat sampai jodoh saya dan saya bersedia ke arah itu. Mudah kan?

    P/s: Tahniah buat yang dah menempuh alam rumah tangga, semoga bahagia sampai syurga.

    28 ulasan:

    1. rmai kn rakan sbaya dh kwen skung..adess!trend kwen awl dh mula blek..dlu kawen lambat..neh kwen awal.

      BalasPadam
    2. moga kamu sentiasa dipermudahkan dalam semua urusan..dan jua dalam urusan jodoh ni..insyaALLAH..

      BalasPadam
    3. assalamualaikum..saye tumpang tanye...cmne nk tinggalkan link saye ni..
      saye x tau nk ltak kat mane..sy dh join yg bloglist untuk blogger baru tu..mekaseh ye..suke sgt2...
      http://chinky-winky.blogspot.com/2011/01/bloglist-blogger-baru.html

      BalasPadam
    4. tak payah la nak terburu-buru kahwin nih....
      mantapkan diri kita dulu...
      buat persediaan....
      dari segi ilmu dunia & akhirat, ekonomi dan macam2 la...
      kalau dah lengkap semua tu...
      baru la pk pasal jodoh....
      kalau kawin muda pun tapi serba tak lengkap, last2 cerai jugak....
      betul tak??~~~

      BalasPadam
    5. da sampai seru nnt..kawen la kan..
      jdoh xkemana andai telah ditentukanNYA ;)

      Entry Baru : Untuk Bibir Tampak Merah Menawan

      BalasPadam
    6. kawin bile jodoh dah smpai...
      tahniah sesape yang nk kawin waktu terdekat...

      BalasPadam
    7. i think i'm more older than u dear...
      bayang kan if 10 question like that they gave to u... to me..be double... hahahahaha

      alaaahai, bukan kita tolak jodoh kan? tp mmg dia belum sampai lagi... tak pernah sekali pun tolak pinangan orang.. tapi mmg Allah berkata, belum tiba masanya lagi.. jadi redha jerk la...

      ^_^ hope our parents juga jadi tabah... mulut orang mengata.. telinga diorang yang berdesing mendengarnye, walau hakikat..diorang pun tak de lah kisah mana.. tp dah sibuk orang tanya dia hentam dari setiap pelusuk suara, kadang kala iman yang jitu pun ley goyah jadinya. :P

      BalasPadam
    8. enjoy dulu zaman bujang..huhu

      BalasPadam
    9. betul2...
      stress bila mak da ckp bila nak kawen...
      sebab sana sini orang sibuk tnya bila nak kawen?

      BalasPadam
    10. syg..
      pncarian tu da tmat..
      tp xpe nnt kte ltakkan link kmu..
      :)

      BalasPadam
    11. bende baek, tak salah dipercepatkan..hehehe

      BalasPadam
    12. boleh tolong saya? http://natasha1987.blogspot.com/

      BalasPadam
    13. hye..
      mekaseh ye sudi jenguk saye...
      heheheh!! jenguk slalu pun x pe..tp x bleh nk angkat air laa..
      hehhehe

      BalasPadam
    14. kawin memang senang tapi nak menempuhi alam perkahwinan tu yang betul2 mencabar...kalo iman tak kuat segala tindakan mesti diluar pemikiran dan hanya berteraskan emosi semata2...sangat2 bahaya..

      BalasPadam
    15. trend kawen awal sebenarnya lebih baik daripada trend berkapel dan keluar berdating berdua2an..
      Rasulullah sndiri pon suruh kawen awal2 supaya tak tjebak ngan zina..segala jenis zina la senang kata..huhu..
      tapi hal2 kahwin ni tetap terserah kepada jodoh..huhu..

      BalasPadam
    16. bila smpai mase nye nanti..kahwin la kan..erm..soal jodoh kan Allah yg lebih tahu..

      BalasPadam
    17. tak perlu resah soal jodoh,
      cepat atau lambat, ade la tuuu...sabar....kumpul duit cukup2 yea!

      BalasPadam
    18. akak nak tanya jugak kat ko, ko bila nak kawen? lariiikkkk!!!

      BalasPadam
    19. bile org ty bile nak kawen, rase mcm nak sumbat je mulut dia dgn kain. ingt nk kawen sng ke??..tapi kalo buat mcm tu mau kene penampo cz slalu yg ty tu makcik2 ku..ade yg kene cop anak buah derhaka kang..hehehehe..

      kawen bile dah sedia dr segi eco, jasmani, rohani, mental, ati, perasaan n ect2..br leh kawen..xkn nk men hentam kromo je kan..huhu

      BalasPadam
    20. bagus2..kahwin lah bila dah tiba masanya..
      bukan kahwin kerana nafsu semata2

      BalasPadam
    21. Dah sampai seru n terbuka hati, nanti kawin la kan? tp sebolehnya kita mahukan pasangan yg blh jd teman berduka dan ketawa kita..Insyaallah, ahsfantasy akan berjumpa seseorang yg seperti itu..

      BalasPadam
    22. sy stuju dgn ayu~ kawin bila smpi seru :D

      BalasPadam
    23. member yaty punada yang nak kawen bulan depan...aduh rase macam dah tue je bila dah semua nak kawen..

      ada kena mengena tak tua dengan hal kawen ek?hihi

      BalasPadam
    24. mula2 tanya soklan tuh.. pastu bila dah kawin.. kena tnya lak soklan " ko bila nk dpt anak" hehehe... tol tak??

      BalasPadam
    25. bila pak kadi dtg umah..bru la buleh kawin..:P

      BalasPadam
    26. sqiq mqu kqwen bilew sqiq sudqq beli kqn pqrents sqiq bqnglo sebiji n RM2000 setiqp bulqn kepqdew pqrents sqiq ! Itu qzqm sqiq sejqx tqon lpqs . (bru 14 tqon sudqq merqncqng . wqwqwqwq)

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728