Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Cara Bodoh untuk Menaikkan Trafik


    Benda lain rosak, mungkin tak apa. Tapi kalau otak rosak, memang dak tak ada sparepart dan banyak menyusahkan macam orang lain macam you, bro! jangan rosakkannya dengan kebodohan dan kepentingan diri sendiri. Nak naik, jangan pijak orang. Nak jatuh pun jangan tarik orang. Nak pancing trafik pun agak-agaklah. Atau memang dah kering idea tak tahu nak tulis apa bro? Jangan sakitkan hati gadis jelita tu boleh tak?


    Saya penah tulis pasal pendekatan, saya juga pernah tulis tentang maruah dan martabat. Rasanya kedua-dua entry tersebut dapat merungkai punca kekecohan ni, sila terjah jika perlu. Harapnya semua ni tak berulang, tak best kan kalau ada yang mencetuskan suasana tak tenteram dalam dunia blogger macam ni.

    Matlamat tak menghalalkan cara, so sila pilih hang nak pahala atau dosa! Nak berdakwah atau menasihat itu kena gunakan cara yang sebetulnya, bukan main hentam nak tunjuk lagak. Kita tak tahu tempat kita nanti di syurga atau neraka, kita juga tak tahu yang tempat dia di syurga atau neraka, hey iman itu boleh bertambah dan berkurang! Sila ingat.

    P/s: Darl, aku tahu kamu kental, sabar okay.. Good luck in your exam! :)

    36 ulasan:

    1. betul tu jgn dok sedap je mulut ckp orang kan. setuju !

      BalasPadam
    2. sabar2.. sabar itu sparuh dari iman.. heHe

      BalasPadam
    3. >> mardhiah ismail (::

      huhu kte smpati kt tuan empuny
      bdan, mngaibkan die..

      BalasPadam
    4. siapakah yg kena itu?? nak tahu gk..

      kdg2 org nie ckp je pndai..semuanya nak tulis dia yg baik, org lain yg buruk kan..susah betul..sy pon penah kena..sy pun penah tulis mcm2 bila sakit hati, tp bila dah xtahan sgt je.. ;)

      BalasPadam
    5. betul tu, kalau nak menegur sekalipun, tegurlah dengan cara yang berhemah..

      Tolong saya boleh? :Jom vote saya..^_*

      BalasPadam
    6. setuju!

      tegur secara umum kan boleh? perlu ke petik nama gadis2 tersebut atau meletakkan kslhan pada mereke? erkk.

      BalasPadam
    7. sy mcm tahu siapa sy pun ada tegur dia pasal point nama org even dia punya entri sebenarnya bagus cuma yg tak bagus bila dia mengaibkan org lain

      BalasPadam
    8. >> ann:
      nnt tanye kat cik lulu magic of me :)

      >> semua:
      tu la kn, mngaibkan tu..
      buat scra brhmah, klw kte bka keaiban
      orang, allah bkak 10 keaiban kte..
      nauzubillah..

      BalasPadam
    9. >> THE LEKAT LEKIT STORY:

      mmg teruk la, nsb baik pg td die buang blik gmbor tu,.

      BalasPadam
    10. nk tegur pun ade cara kan..huhu

      BalasPadam
    11. uik ? kenapa2? ape yang telah berlaku niiiii ? heee~

      BalasPadam
    12. ilek . . kool . . . ahahaha *jgn gila suda~
      PEACE ! ! !

      BalasPadam
    13. Ni msti pasal post yang ada Fatin Liyana tu kan?

      BalasPadam
    14. dah bc..hurmm..memang tersentap

      BalasPadam
    15. >> KaLeD diDi:

      gile femus smpai cam tu pn msalah gak
      kn, aduyai :P

      BalasPadam
    16. >> BENA:

      sal cik blogger jelita.. -_-

      BalasPadam
    17. >> mary ann ;):

      tu da ok sket yunk, die da buang
      gmbar, juz ade name..kok ye pn jgn
      la jtuhkan maruah orang siap mention
      name2 pe sume nei.. ccat mental btol
      mamat tu~

      BalasPadam
    18. Mmg xbagus la wat org lain camtu.. Mengaibkan org perkara besar tu.. Smg dia yg bersebut mendapat petunjuk Allah..

      BalasPadam
    19. erm..setuju!hehe..pasal fatin liyana tu ea?tak patut kan dia buat gitu..huhu

      BalasPadam
    20. b'blog kena berpada2 gak lah kan.. huhu.

      BalasPadam
    21. alamak.. selalu sangat lah saya terlepas menda menarik :-<

      btw ... dalam islam..

      kalau nak menegur, perlu lembut bahasanya,, perlu jelas pertuturannya..dan tidak mengaibkan mana2 pihak,..

      fikir-fikirkan dan selamat beramal...

      BalasPadam
    22. salam tu oL, ('',)

      ai sokom stetmen di atas tu ha...kalo nak naik, jangan pijak oram lain...naik secara baik...tentu akan disayangi oram lain...

      BalasPadam
    23. yup..
      niat xmnghalalkan cara..
      klo cara yg salah pun xguna gak..

      BalasPadam
    24. tak masuk campur perang kat dlm blog ni..
      apatah lagi nak ambik tahu., buang mase je weyhh..

      BalasPadam
    25. psl fl ke?btw,bce entry hot ni

      http://sidarapenglipurlara.blogspot.com/2011/01/18sx-dari-kaca-mata-dara-untuk-si-lensa.html

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728