Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Alahai Kekasih Hati Wak 'Control'


    Serius, menyampah! Tiba-tiba serabut tengok lelaki atau perempuan yang suka cari gaduh dengan pasangan dia, tambah-tambah lagi naik angin tak semena bila pasangannya tak nak berkongsi password, tak kisahlah facebook, twitter, myspace, friendster, blogger atau apa sahaja. Eh, tu privacy dia lah! Kamu sibuk bagai tu kenapa? Kamu tu suami atau isteri dia? Nak mengamuk tak tentu hal, apa kes? Membingitkan orang lain tu yang kita rasa menyampah.


    Langit yang cerah pun kita tak boleh nak sangka cerah sampai petang, kalau malam tu memang dah sah-sah gelap. Baru jadi kekasih dah mula nak jadi dewa pengongkong tak bertauliah. Baru seminggu declare couple, dah nak menyibuk bagai! Masa bahagia memanglah, kentut pun bau strawberi. Tapi bila gaduh atau putus cinta, kalu dah terlebih kongsi nanti bukankah padahnya lebih parah? Hari esok siapa boleh duga?

    Ni saya ada cerita yang sikitpun saya tak tipu, 2 tahun yang lalu. Kawan saya couple bagai nak rak. Password friendster pun kongsi. Konon sharing is caring la. Senang mungkin nak pantau aktiviti si kekasih ni. Eh, kalau dia nak curang pun, takkan dia nak belaku curang dengan sesuatu yang kamu boleh kesan kan? Lepas putus, memang parah, bekas kekasih dia tu mencarut guna akaun Friendster dia. Tu salah satu contoh yang kita nampak. Macam-macam boleh berlaku. Siapa sangka?

    P/s: Bersederhanalah dalam apa jua keadaan meskipun mencintai.

    38 ulasan:

    1. hehe..saya tak buat...napa?sbb bkn smua bnda bleh share selagi xkahwin

      BalasPadam
    2. betul3..sye pun xstuju ble bab kongsi2 psword nie..xkan r sume bnda nak kne kongsi ngan pakwe.rimas

      BalasPadam
    3. >> Revolter AMI:

      huhu kdg2 kne respect gak privacy org,
      lg klw org tu org yg kite syg, buat
      ape nk curiga thap cipan klw ykin si
      dia milik kte kn..

      BalasPadam
    4. Yang, subuk ke sibuk??hehe..betol tu..xkanlah password pun nk bg kat org gak kan..isk

      BalasPadam
    5. >> SitiNurIzzati:

      ad yg ley time, ad yg xley, lw psangan
      kite tu xnk kngsi wtpe nk mnyalak
      xtntu psal kn..huhu parah~

      give da best n u'll get d best,
      2 jnji Allah rite..^^,

      BalasPadam
    6. >> d_LA:

      alamak yunk slap taip,
      hehe taip lam keadaan menyampah kot,
      tu yg jd gtu.. btw thanx dear! ^^m

      BalasPadam
    7. tak suka bile dpt laki yg mcm 2!bnci..huhu

      BalasPadam
    8. salam..


      hehe...suka baca kisah ini..mcm2 hal laaa..:))

      BalasPadam
    9. >> ♥ LULU ♥:

      brlagak mcm kite mmg dh die pnye la
      kot.. bley jlan la~ ^^,

      BalasPadam
    10. >> sekamar rindu:

      hal2 dlam prjlanan nk mnemukan
      ms. @ mr. right sis..hehehe~ :)

      BalasPadam
    11. ohh tak suka jugak benda2 macam tue.. Huhu~

      BalasPadam
    12. >> miss Fyqa:

      huhu ase cam gdix smacam jek~
      +_+

      BalasPadam
    13. ohoooooo dulu2 time bena kapel . xpernah kongsi pasword. sbb hal remeh temeh jek pon tu . hehehe :)

      BalasPadam
    14. tak perlu kot nak share2
      sepanjang penah kapel x penah plak share password
      kalo bf bg soh bukak fb die ke ape ke, i mcm x selesa. hohoh baik kan? kahkah

      BalasPadam
    15. ada yg selesa share, ade yg tak~~
      depends on individuals lah~~

      BalasPadam
    16. hohohoh ! parah la kalo kena mcm tu . erm . ade yg patut di kongsi . ade yg x kan .

      BalasPadam
    17. >> BENA:

      tu la, xdak modal nk gadoh kot,
      tibe2 jadi bangang gtu.. mnyampah!

      BalasPadam
    18. >> Ery Farieha:

      yewp sme la, owg klw bf kc pasword
      pn xpenah bkak mane2 akaun die tu,
      hehhee... ^^,

      BalasPadam
    19. >> Sudir Suichi:

      yewp, klw 2-2 snang hati nk share,
      jenis xkesa ke ape, ok jep kn.. ^^,

      klw jnis ad yg xsuke, tlg respect
      la kn hehhe~

      BalasPadam
    20. >> ~dAyAh~:

      yewp.. klw suami isteri tu len
      la kn yunk.. euwwww ;)

      BalasPadam
    21. heheheh suka N3 ni.....pada sesape yang berkenaan silalah jangan terlalu sibuk2 nak tau paswod orang lain yek!!!!

      BalasPadam
    22. >> HaNTwO:

      euww.. thanx pokcik,
      mmg ensem larh...! ^^m

      BalasPadam
    23. betul tu..nape nak kongsi dan nak amik tau..nak pantau nak kongkong..selagi lom sah..xde hak tau..

      BalasPadam
    24. >> Nazz@Purple:

      tu la.. lw psangan yg jnis xkesa tu
      okay la tp klw die need prvcy tlong
      la reti bhasa klw nk kte dhrmati ^^,

      BalasPadam
    25. bt pe la nk gaduh sbb bende yang xpenting ni. aishh

      BalasPadam
    26. lepas kawin, kena tido sekelambu dgn pasangan yg kuat kongsi kentut baru dia tau he3...

      BalasPadam
    27. >> Thalhah Amir + Puspa Cendana:

      da abeh idea nk gadoh kot.. haish!
      hehheee... ^^,

      BalasPadam
    28. >> al-mankaraqi:

      lw da lpas kawen tu da jd len cite
      bang oii.. hehhe~

      BalasPadam
    29. over giler nak share sume bnde!

      BalasPadam
    30. >> Lelaki Ini:

      tu la msalahny.. huhu~

      BalasPadam
    31. >> ANATI SOKI:

      uiks2~ mtak jauh la cik puan anat
      cyg yew.. ^^,

      BalasPadam
    32. semmngnya..gejala sosial brmula dr lmn web..tp..kte leh jer amik pepatah pribahasa ni..."ikut hati..mati..ikut rasa..binasa.." jd pilih2lh aper yg patut.. *__^

      p/s" skdr bri nasihat...

      BalasPadam
    33. >> Puspa Cendana:

      gjala sosial brmula dr prsekitaran yg
      trserap dlam jiwa ^^,

      BalasPadam
    34. benci org bgini semua nak tahu..password adalah 1 privacy..nyebok jew kekasih nak ambik tahu;(

      BalasPadam
    35. >> Cik Kira:

      huhu.. tu la over btul~
      huk3~

      BalasPadam
    36. Mampir nich...
      menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
      Salam....
      oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728