Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Facebook Membosankan?


    Seawal di bangku sekolah Friendster memikat hati remaja di zaman itu seterusnya bila dah berhijrah ke instutut, giliran Facebook pula melebarkan wilayah sehinggakan 24 jam itu dirasakan terlalu singkat. Makan pun sambil mengadap komputer, mandi pun terkadang sepantas kilat kerana khuatirnya rakan menunggu lama untuk berbalas komen. Ah, rasa saperti kecerdikan di masa itu cukup kritikal!

    Tak tahu apa puncanya, tapi sekarang rasa macam bosan! Mohon maaf kepada rakan blogger yang cinta tahap dewa dewi terhadap Facebook ni. Mungkin ini hanya perasaan saya. Saya sekarang lebih gemar menghabiskan masa di rangkaian Blog, membaca dan menulis tentang sesuatu yang bakal mencairkan sesuatu yang beku di minda saya.

    Kalau dulu, dalam satu hari, tangan ni gatal semacam hendak menukar status sehingga 2-3 kali tapi sekarang seminggu sekali pun rasa dah malas. Adakah saya bosan dengan Facebook sebab saya tak pernah main games yang disediakan dalam rangkaian sosial tersebut atau Facebok ini sememangnya membosankan?

    P/s: Nikmat Allah yang sering dipersiakan oleh manusia adalah nikmat masa (kelapangan) dan sihat (kesihatan). Jom, manfaatkan kedua-duanya dengan sebaik mungkin!

    58 ulasan:

    1. sya setuju~~~!!!!bored dh dgn fb...
      haahah~~~blogging lg bgs hhaahahah

      BalasPadam
    2. klu dulu asyik sgt nk buka fb.. skang perasaan tu dah berkurang...

      BalasPadam
    3. >> NUR AYNIE:

      yewp yunk.. enjoy blogging~
      ^_^

      BalasPadam
    4. >> mR.sYaH:

      hehe meby faktor usia kita yg smakin
      tua kot syah..hehe~

      BalasPadam
    5. a'ah..saya pun da jarang update status skung..tapi still guna fb ntok contact kawan2 jauh..
      dorg xramai ada blog..huhu

      BalasPadam
    6. bersetuju dengan anda..facebook sekarang membosankan akan tetapi blogger amat menyeronokkan, dapat pelbagai ilmu pengetahuan...ahahha..skema gile ayat..

      BalasPadam
    7. setuju laa..napa eh...tapi lau tak bukak ketagih cm hisap dadah!!tapi lau bukak bosan sgt!

      BalasPadam
    8. >> ~hAKim ZaiLAn~:

      a'ah sme la.. juz klw nk cntact kwan2
      kn..nk thu khbar n prkmbangan dorg..
      >_<

      BalasPadam
    9. >> Hishyamuddin:

      hehe xpew, t ckgu bm kc mrkah A..
      xtw nk wtpe lw bkak fb, bkak kjap
      pahtu ttup blik..huhu~

      BalasPadam
    10. >> merahitujambu:

      mak aih p temuramah drug adict bile
      nei, hehe.. yewp intai2 jap pastu ttup..
      heee... ^_^

      BalasPadam
    11. Adat la 2..FB membosankan ('_')
      manusia tk sentiasa puas dgn apa y ada.

      Tapi
      Bersyukur la dgn Apa y d Kurniakn o Nya
      Hidup x sentiasa indah dgn apa y Kita hrpkn.

      BalasPadam
    12. same here.. update 2x seminggu compared dulu2, setiap 2jam update status.. :)

      my priority skrg adalh blog.. :)

      BalasPadam
    13. nasib tak dak akuan fb.hehe.dari awal rasa xminat :)

      BalasPadam
    14. >> IrRuAn:

      mngikiu arus peredaran zaman,
      mngkin FB senasib ngn FS,
      siapa sngka? ^^,

      BalasPadam
    15. >> lynn angel:

      dunia blogger is better (^_^)

      BalasPadam
    16. >> Aki:

      thanks aki.. jiwa kte srupa =)

      BalasPadam
    17. >> Mohamadazhan hjDesa:

      wah bgusny..hehe kte dlu gedik2 nk
      wt sbb sume kwan da de fb..hee~

      BalasPadam
    18. setuju 100%...

      fb ni sesuai utk stalker jek kot.. tapi tak sesuai utk mereka yg nak meluahkan perasaan. berbeza ngan blog yg more to diary. :)

      BalasPadam
    19. >> Awang Hafiz:

      yewp diary of our life (^^,)

      BalasPadam
    20. agak lah..tapi fb stil penting untuk hubungan jauh..

      BalasPadam
    21. setuju2..mmg bosan tpi penting =)

      BalasPadam
    22. Saya pun sama..jarang dah update status fb..tapi kalau blog kena bukak tetiap hari :)

      BalasPadam
    23. >> Hayla:

      musim kite gile bloging nei
      aseny.. xmw yg laen..hee~

      BalasPadam
    24. hehehe..fb mmg bosan pun..
      kkdg ngadap kosong je...haha
      tkar blogging lak..lalala

      BalasPadam
    25. bet0l2...Bella p0wn skunk ni jarang bkak fb..

      bkak tyme nk men game je..:P

      BalasPadam
    26. setuju.. skrg lebih suka masuk blog baca macam2.. type macam2.. hehehehe

      BalasPadam
    27. memang tak dinafikan kebosanan fb tuh.... kalau dah 24jam duk on9 kat citu jer..
      so pepandai la cari inisiatif lain yang best....
      mcm kt tgah buat nih...
      guna la blog kita yang cantik nih...
      huhuhhu....
      pastu blogwalking la ...
      kompem kita tak bosan lagi...
      n fb pun kita tak sentuh juga :)

      BalasPadam
    28. dulu pnh gak main games, skang ni xtaw dah ape naseb tnmn n cafe dla..hehe..update jrg2 jer fesbuk, mcm betol2 penting jer sbb kwn2 dla xde blog..tp siyesly blog lbh best sbb rs puas dpt tulis pjg2..

      BalasPadam
    29. >> relevan:

      hehe.. lom tgerak ati nk bka akaun
      twiter ag bang.. >_<

      BalasPadam
    30. >> Cik Mimie:

      xpew babe, bkak bile perlu.. he2~

      BalasPadam
    31. >> Bella:

      suke ngt game die ae.. (^_^)

      BalasPadam
    32. >> amalina wahida:

      betol.. tulis ssuka ati, ad owg suke
      kte gmbira..lw xde yg ske, kte dok
      diam2..hehe..

      BalasPadam
    33. >> MuchuNadh:

      sokong..hehe blogwalking best gak..
      cari n kumpul blogger yg xsumbunk..
      ngeee~

      BalasPadam
    34. >> d_LA:

      abeh la bankrup cafe dila..
      p jenguk pat2 k..kg lingkup sdeyh lak..
      ^_^

      BalasPadam
    35. bese la kan...smua nde kat dunia ni akan bosan bila lama2 kcuali al-quran...xgitu???hahahaha

      BalasPadam
    36. betul2...setuju ngn sis..tapi masih de fb untuk keep in touch dgn member zaman sekolah...hihi

      BalasPadam
    37. Salam, alahai ada kesamaan jugak entri kita :) New Entry "Alahai Facebook."

      BalasPadam
    38. ahsfantasy :atien sokonh 110% .. memg daa borng glleerrr ngn FB ..

      BalasPadam
    39. malas nak on9 skrg. terasa sgt byk perkara utk disetelkan segera. ish ish ish!

      BalasPadam
    40. fb sesuai untuk update latest status atau nak sebarkan info dengan lebih cepat..tapi, apa-apa status yang diupdate tu..memang tinggal status semata-mata je lah..takkan berjaya dikesan dan di'crawler' oleh enjin carian..

      beza dengan blogging, entry@luahan perasaan@status yang kita buat akan kekal dan boleh dikesan oleh crawler SEO..

      P/s: FB tetap best walau saya sendiri tak pernah main game di FB..err..best sebab boleh jumpa kawan lama je lah..:)

      BalasPadam
    41. baca blog owg laen lagi best! >.<

      BalasPadam
    42. >> Mr_17:

      sbut alQuran tu dah ok da, stuju 100%.
      tp bila part gelak tu mmg xley blah
      akhlak..sorry.. ^_^

      BalasPadam
    43. >> Miss Yaty:

      yewp.. xisau klw no hP kngkwan ilang
      kan..ngee~

      BalasPadam
    44. Slama kmbali..
      nanti kte jenguk sane.. *^_^*

      BalasPadam
    45. >> AtiEnAbErn:

      a'ah.. ngadap 5mnit pn da bowem,
      aduyai..huhu~

      BalasPadam
    46. >> Citi Bazyla:

      thanx darl..! >_<

      BalasPadam
    47. >> maizatul suraya:

      kekangan waktu :)

      BalasPadam
    48. >> student:

      stiap orang citarasanya xsame..
      status fb akan luput dimamah waktu..
      huhuhu ^_^

      BalasPadam
    49. yeah..betul tu..
      setuju bangat sama kamu..
      pandainyeerrr...^^,

      BalasPadam
    50. Saya pun macam tu jugak..
      Dulu saya aktif Facebokk tetapi tidak lagi sekarang..

      Facebook saya telah saya letakkkan di bangku simpanan.

      Layan Blog lagi memberi kepuasan kepada saya buat masa ini...


      Happy New Year 2011

      BalasPadam
    51. >> Miecyber:

      stuju, skang blog is d best ^^,

      BalasPadam
    52. saye pun rase ape yg awk rase..fb ni makin bosan...x tau la ngape..sehari tu nk bkak pun jd malas...blog lg best la skrg..

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728