Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Merokok Sebenarnya Baik untuk Kesihatan

  Sejurus baca tajuk, dah nampak muka gadis-gadis comel mengerutkan dahi. Maafkan saya, ni bukan saya yang kata, tapi Pakar Biologi Molekular Universiti Brawijaya yang menyatakan bahawa rokok dapat membantu badan memindahkan tenaga yang dapat memberikan manfaat kepada fisiologi manusia dan segala toksin yang ada akan dapat dineuteralkan seterusnya menjadi ubat.

  Pakar Biologi tersebut tidak keseorangan kerana hujahnya disokong pula oleh Pensyarah bidang Farmasi di Universiti yang sama menyatakan bahawa merokok dapat mengurangkan tekanan dan impaknya tak seburuk yang disangka.

  Okay, sejujurnya saya nak pejam mata dengan kata-kata pakcik-pakcik Indonesia ni, tapi jari ni terketar-ketar nak tulis. Saya tak percaya! Kalau setakat nak mengurangkan tekanan, banyak lagi cara lain. Atau dua orang pakcik tu merupakan perokok tegar? Opppsss...!

  Sumber tentang isu ni? Sila berkunjung laman Sinar Harian. Entah betul otau tidak. Saya rasa daripada kalian jenguk Sinar Harian tu, lebih baik jenguk laman Zulrose atau laman bijak ni. Ya, memang saya tak suka perokok! Tambah-tambah lagi jika perokok biadab yang suka merokok di tempat awam, memang rasa macam nak lempang laju-laju!

  P/s: Kalau hubby saya nk merokok, boleh. Tapi syaratnya asap yang disedut tu jangan keluarkan balik tak kira dari mana-mana salur badan sekalipun!

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728