Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Jom Timbang Berat dan Kelajuan Blog Anda



    Berat blog bukan boleh ditimbang dengan penimbang ikan di pasar. Berat yang dimaksudkan adalah semakin bertambah berat sesebuah laman, semakin lama masa yang diambil untuk sesebuah laman itu untuk loading sepenuhnya. Amboi, hipotesis bagai!

    Macam mana blog kita boleh jadi berat? Ini mungkin disebabkan gambar yang kita gunakan pada header ataupun post tu bersaiz besar. Boleh jadi kita banyak menggunakan gadjet yang mengambil masa yang lama untuk berfungsi dengan baik, contohnya gadjet lagu yang bukan autoplay. Banyak lagi kemungkinan-kemungkinan lain yang tak terfikir oleh saya di waktu ni.

    Biasanya kalau blog kita berat, maka pengunjung pun kurang tertarik nak jenguk, mungkin serik nak menunggu paparan. Jadi bila berhias cantik comel tu sila fikir-fikirkan juga tentang berat blog kita.Sila klik Website Speed Test ataupun Self Seo. Selamat mencuba ya!

    24 ulasan:

    1. Sudah timbang..kena kurang makan ni..

      BalasPadam
    2. @relevan :

      hehe insyaallah, pemakanan seimbang!

      BalasPadam
    3. kalau badan berat@berisi@gemuk boleh mkan herbalife... kalau blog berat nak makan appa lak yer?hee~

      BalasPadam
    4. >> student:

      kne kurang mkan la, hehe~
      ngat bulan dpan nk tuka template
      yg ringan ket..

      BalasPadam
    5. da timbang tp x bpe faham..hehe...

      average speed 0.02 sec ok x??

      BalasPadam
    6. 1 sekeping-cinta.blogspot.com/ 118.89 KB 1.14 seconds 0.01 seconds
      ok.. da timbang tpi ta paham... ahhaha

      BalasPadam
    7. blog elly

      www.simplypretty048.blogspot.com 498.77 KB 1.44 seconds 0 seconds

      like2 .xd la berat sgt.tp kena jog selalu gak.HAHa

      BalasPadam
    8. kotak tu tak menjadilah..huhu..tapi yaty dah cek guna link tu :)

      thanks:)

      BalasPadam
    9. >> ZiErWa zAiNaL:

      biaseny kte timbang saiz die,
      bwah 100 kb mmg cun da..

      klw ringan, mse load die akn laju
      kan.. ^^,

      BalasPadam
    10. >> dhilla nazli:

      klw buang mane2 gajet yg xdprlukan tu
      ag cun kot yunk.. ^^,

      BalasPadam
    11. >> elleyayah:

      hehe kena wt snaman jntung nei..
      ^_^

      BalasPadam
    12. >> Miss Yaty:

      a'ah.. sory tw yatie,
      kite pn xtw npe xley nk bfngsi,
      tu yg kte ltak link..hee~

      BalasPadam
    13. ok ke cmni? 164.19 KB,0.23 seconds,0 seconds..=)

      BalasPadam
    14. Blog saye tak berat sangat kot?
      111.33KN, load time 0.19 seconds.
      Ok laa tu kan? hehe

      BalasPadam
    15. salam sis comey =)

      raudhah punya blog beratnya ...tadaaa

      size 75.02 KB

      load time 0.18 seconds

      Average speed per KB 0 saat

      cukup cun tak? hehehe ..

      BTW dear, best la n3 ni, boley saya share dan gtau kwan2 blogger yg lain pasal ni?
      Kredit to u will be given. TQ dear sis =)

      BalasPadam
    16. sume da cun da tu..
      tpag cun klw sixe bwah 100kb..
      >> mwah..!

      BalasPadam
    17. amaipinku.blogspot.com/ 139.55 KB 0.92 seconds 0.01 seconds
      rngan ker x tu??

      BalasPadam
    18. @zuaida15
      oka dah tu sis, tapi kalau mau lagi
      lancar, buang gadjet smpai bawah 100 size ^^

      BalasPadam
    19. Assalamualaikum...tq bg link..nk timbang laa juga...

      BalasPadam
    20. kak munna dah timbang juga... size 90.74 kb ... oklah kan

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728