Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Coklat Boleh Menggemukkan


    Jumlah penduduk Malaysia? 28 juta. Jumlah penduduk Malaysia yang mengalami masalah kegemukan? 16.8 juta. Secara kesimpulannya, 60% rakyat malaysia mengalami masalah kegemukan. 60% tersebut termasuklah penduduk yang mempunyai berat badan berlebihan yang ideal dan obesiti.

    Ya, itu hanya introduction semata-mata.

    Coklat tu menggemukkan atau coklat itu tidak menggemukkan? Bagi mereka yang pening-pening lalat dan masih ragu-ragu macam saya ni, sila sahkan kesahihannya okay. I love chocolate! Mohon sangkal semua kenyataan yang menyatakan coklat itu menggemukkan.

    Bicara tentang makanan yang menggemukkan, berbilion makanan boleh menggemukkan. Kuncinya, ia menggemukkan bila diambil secara berlebihan. Begitu juga tentang pemakanan coklat, ia mungkin menggemukkan; namun jika diambil secara berlebihan. Pemakanan yang sederhana dan lakukan senaman kardiavaskular adalah rahsia mengekalkan tubuh badan yang sihat.

    P/s: Coklat itu menggemukkan atau tidak, anda yang tentukan. Saya tetap suka coklat!

    11 ulasan:

    1. cokelat itu tidak menggemukkan, jika tidak dimakan berlebih2an..

      bukan cokelat jek, ape2 makanan pun kalau consume byk sgt, nnt akan convert jd lemak gak.. especially utk pompuan :)

      tapi, antara byk2 cokelat, darkchocolate adalah yg paling baik, sebab tinggi kandungan antioksidannya. darkchocolate rasanya pahit sikit berbanding chocolate biasa.

      BalasPadam
    2. coklat memang sedap+enak+menenangkan.

      P/s: Lagi-lagi jikalau coklat daripada si dia.. ^^,

      BalasPadam
    3. >> Awang Hafiz:

      thanx tuk info yg bmakna tu, hehe
      darkchoc n whitechoc best....!

      waspada dlam pmakann tu prlu ^^m

      BalasPadam
    4. >> student:

      a'ah best..!
      rmai pmpuan suke cklat :)

      BalasPadam
    5. pokcik xsuka coklat wink wink !!!

      BalasPadam
    6. >> HaNTwO:

      adui rugi ny.. pokcik beli phtu pokcik
      kc la kt adkcik okey?? :D

      BalasPadam
    7. >> acan ketot:

      jom3, coklat tu mnyamankan! ^^m

      BalasPadam
    8. haaaaaaaaaa......gmb0 aku.....

      BalasPadam
    9. >> nuRuLtEyha:

      oppppsss...!
      eh cyg cowie ak lupe da curi gmbo nei,
      pnjam kay, comey ngat mu time nei, hehe..

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728