Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Cabaran Gadis Malaysia; Wajib Baca!

  Ada sesuatu yang melintasi ruang pandangan saya, tentang persoalan mengapa jejaka Malaysia suka kahwin dengan gadis Indonesia. Nah, ini sesuatu yang tak pernah saya terfikir! Mungkin dek kerana minda saya terlalu diracuni media tentang anak-anak gadis Malaysia yang seringkali terjerat dalam syurga cinta jejaka dari negara jiran kita ni.

  Terkadang kita hairan mengapa gadis Indonesia menjadi pilihan sedangkan ada antara mereka dilihat tidaklah berpelajaran tinggi, jawab pakar sosiologi Indonesia adalah; mereka punyai rupa paras yang cantik!

  Wanita Indonesia tidak akan meninggalkan suaminya bersendirian untuk menjamu selera. Mereka juga dikatakan penyabar. Tatkala suami pulang ke rumah biarpun lewat malam, mereka tetap melayan suami dengan baik, jauh sekali membebel ataupun marah.

  Rata-rata wanita Malaysia dilihat semakin sibuk dan terlalu memikirkan tentang kerjaya dan masa depan, namun yang diintai oleh abang-abang kita di Malaysia adalah sifat tradisional dan konservatif wanita dalam rumah tangga termasuk inginkan perhatian dan layanan seperti 25 tahun yang lampau.

  Itu antara hujah-hujah yang diberikan oleh Khairudin Harahap (Pengarah Kajian Sosiologi Indonesia) dan Prof. Madya Dr. Mohammad Shatar Sabran (Pengarah Pusat Kokurikulum Universiti Putra Malaysia). Apa pula kata rakan-rakan yang membaca tentang apa yang diketengahkan ini? Ayuh berkongsi rasa! (◕‿◕✿)

  P/s: Ahsfantasy24 si gadis Malaysia mengucapkan Salam Maal Hijrah buat semua!

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728