Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Alkisah Terapi dengan Minum Air Kencing


  Sebagai pembuka katanya, saya petik sedikit berita dalam Harian Hetro hari ini tentang Singoi Jaya yang berusia 96 tahun yang merawat sakit dengan meminum air kencingnya sendiri. Selain Singoi Jaya yang berasal dari Sarawak itu, Mantan Perdana Menteri India Morarjibhai Desai yang mengamalkan minum segelas air kencing setiap hari.

  Bagaimana cara berubat dengan air kencing ni? Khabarnya minum 1 gelas air kencing setiap kali selepas bangun tidur. Ambil air kencing pertengahan, kemudian... Eh tiba-tiba rasa loya! Geli. Okay saya hentikan cara berubat tu. Kalau mahu mengetahui selanjutnya, sila tanya Pakcik Google ya,


  Terdapat sumber yang menyatakan bahawa minum air kencing sendiri ini dapat merawat pelbagai penyakit seperti sakit jantung, darah tinggi, kanser dan sebagainya. Adakah ini semua adalah kepercayaan atau telah disokong oleh mana-mana fakta dan bukti analisis? Setakat ini saya masih belum percaya akan cara terapi ini apatah lagi untuk meyakininya. Mengamalkannya? jauh sekali. Bahkan jika terbukti benarnya, saya tak sanggup!

  P/s: Buat muslim yang ingin atau telah mengamalkannya, sila teliti sedalamnya, adakah ia haram ataupun makruh buat anda. Air kencing itu najis bukan?

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728