Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    27 Maut Nahas Bas di Cameron Highlands


    Nahas bas persiaran pada pagi tadi di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands setakat ini telah menyebabkan 27 (9.00 P.M 20 Dis) orang maut. Bas tersebut membawa 34 orang pelancong warga Thailand dan 3 orang warga tempatan. Lihat gambar kemalangan.


    Malang tidak berbau, nahas jalan raya yang melibatkan bas semakin meningkat. Pada siapa harus kita persalahkan? Alasan yang selalu kita dengar bila berlaku kemalangan?
    1. Macam mana tak berlaku kemalangan, jalan dah la bengkang bengkok, berlubang sana si pula!
    2. Pemandu mengantuklah tu, mungkin dah banyak kes-kes saman sebelum ni. Paling tak tahu nak cakap pun, ada lesen ke tidak pemandu tu!
    3. Tak fokus kepada bas atau apa jua kenderaan tapi mesti terdetik kenderaan tu yang zaman bila punya keluaran? enjin pun bunyi dah macam nak relai. Kalau nampak kereta mewah mungkin akan cakap nak test power!
    4. Undang-undang jalan raya tak ketat? Pemandu tak takut langsung? Eh, kalau saya parking tempat salah pun dah takut kena saman la!
    5. Kalau dah nak jadi tu memang tak boleh nak buat apa, kalau kita tak langgar orang, orang pula yang akan langgar kita, haish!

    P/s: Anda mampu mengubahnya.

    12 ulasan:

    1. em betul tu. bnyak da kes accdent yang melampau2

      BalasPadam
    2. tadi bena tengok berita . huuuu :)

      tu bena takut naek ngn bas kalo g genting ngn cameron. huuu~

      BalasPadam
    3. >> cikkurekure:

      ngerikan tgk.. yg sani dlu pn da
      tkut, yg nei ag truk dr yg dlu..hhu~

      BalasPadam
    4. >> BENA:

      kekadg perit nk naik bus tp naik pape
      pn mlang mmg xde bau, minyak pn mhal,
      huhuuhu~

      BalasPadam
    5. ha!! anat de tgk gak berita td! eish!! takut! seyes takut.. jalan kt cameron tuh plak.. sempit2.. pastu plak.. mmg tinggi giler.. ntah jatuh cane la diorng tuh.. cian gile.. ngeri pun ada bila terbayang balik keadaan ketinggian cameron tuh

      BalasPadam
    6. skrg byk eksiden bas kan?. aish..ni yg buat fatin takut naek bas..-_-

      fatin pnh naek bas yg driver die ngntok, mase 2 fatin dok dpn skali. fatin tengok kat cermin pandang blkg die, driver 2 asyik tersengut2 je.. cuak gila masa 2.tp,, alhamdulillah la, naseb baek fatin selamt sampai kat destinasi yg di tuju..

      BalasPadam
    7. >> ANATI SOKI:

      tp yg nei pmandu p rmpuh pnghdg jlan
      kn yunk? adeh ngeri mcm nak hancur da
      bus tu..huhu~ jlan cameron slalu ad
      tnah rntuh, bahaya ket~

      BalasPadam
    8. >> misz FaTiN:

      alhamdulillah slamat.. owg jrag sgt
      nek bus, lw naek pn bus
      institut..huhu blik kg biase tmpang
      kwan xpn naek train..hehe~

      BalasPadam
    9. itulah...bnyk dah..kemalangan berlaku kat situ...tp xde sape yg nk jdkn tauladan..so..akan trjd lg..smpi bebile...

      BalasPadam
    10. >> Puspa Cendana:

      tu ls.. bus laju ngat kot~

      BalasPadam
    11. >> rieyana ynn:

      yewp.. myat brglimpangan~
      (!_!)

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728