Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    TV Percuma Islam: TV Al Hijrah

    Kalau dulu, yang ada cuma TV 1, TV 2 dan TV 3. Menyelusuri era ini muncul pula TV swasta selain TV 3 iaitu NTV 7, TV8, dan TV 9. Kalau siaran dalam ASTRO tu, memang jenuh nak hitung. Tapi bagi saya yang tak menggunakan perkhidmatan ASTRO ni, tengok yang mana ada, sudahlah. Jangan gedik-gedik nak mintak mak pasang ASTRO, nanti mak marah! Hee~

    Sekarang kita diberitakan muncul pula TV Al Hijrah yang membawa konsep keislaman. Percuma yang dimaksudkan tu bukan TV ya, tapi siaran TV. Buat masa ni, stesen TV Al Hijrah sedang membuat siaran percubaan sementara menantikan tarikh pelancarannya pada 7 Disember 2010 bersamaan dengan 1 Muharram 1432H. Semoga bermulanya pelancaran, siaran ini terus berkembang dan maju dan menjadi tatapan seluruh rakyat Malaysia.

    Bagi sesiapa yang sedang berada di Lembah Klang, Terengganu, Johor, Sarawak dan sabah, bolehlah menikmati siaran terbaru ini walaupun masih dalam status pratonton. Selamat menonton!

    P/s : Sokonglah siaran orang kita! ^^,

    20 ulasan:

    1. >> student:

      sharing is caring, huhu wlcome! ^^,

      BalasPadam
    2. sharing is caring, caring is loving..

      oppsss!!!

      p/s: orang la yang kata macam tu.

      ;p

      BalasPadam
    3. bagus betul wat promotion mc ni.dunia2 jugak tp akhirat jgn lupa.

      thnx beb for informing

      BalasPadam
    4. >> student:

      org mane lak yg ckp gtu tu?
      yg pstiny klw time bhagia, sume ok :)

      BalasPadam
    5. >> Fatin Aliyya:

      hrap2 kmunculnnya dpt mmberikan mnfaat
      tuk kte sume, wlcome babe! ^^,

      BalasPadam
    6. >> HonEyBuNNy:

      jom...!!!!!!!!! ^^,

      BalasPadam
    7. wahh ye ke?em tak dapat pon siaran tu sis..


      btw tq for this info =)

      BalasPadam
    8. >> Deqna:

      hee.. deqna duk area anew?
      die bwu adew tuk certain tmpat jewp, huhu~

      BalasPadam
    9. >> mujahid_cinta:

      harap2ny bgitu la.. :)

      BalasPadam
    10. slm cik ahs..lama xbrmsg..eh,nk tnye nii..mane nk dptkn background n system blog mcm awm ni..nk buat blog sebijik mcm awk,tp corak laen laa..sy nk tiru dr segi susun atur die..plz

      BalasPadam
    11. bagus artikel ni...teruskan berblog.
      from: blogger IPGKTAR

      BalasPadam
    12. >> nur zulian:

      salam kmbali, ha tu la lpas psting krang aktf nmpak, hehe..

      boley jep, no hal mcm2 mane pn, sy pn gna yg free jew ^^,

      Name: JungleBook
      Author: Klodian
      URL: www.deluxetemplates.net
      Date: June 2010

      http://btemplates.com/2010/blogger-template-jungle-book/

      BalasPadam
    13. >> Revolter AMI:

      thanks revolter, insyaallah slagi ada daya :)

      BalasPadam
    14. Ryu... masih tak cuba cari lagi siaran ni... memang bagus ada siaran TV ni..bertambah lagi siaran TV yg membawa rancangan2 bercorak keislaman

      BalasPadam
    15. >> aNIe:

      alhamdulillah, klw brada dlam kwasan liputan, cuba2lah :)
      ini ikhtiar yg kita mahukan, bkan pnambahan kelab2 malam ^^,

      BalasPadam
    16. >> Cempaka R.Minta:

      nnt klaw ad ksmpatan, leyh la cube cyg ^^,

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728