Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Toyol dalam Dewan Peperiksaan!

    Meniru? Huk3! Macam mana ya cara terbaik untuk meniru? Hanya ini yang saya tahu, dan hanya kaedah yang pertama tu yang pernah (selalu) saya buat kalau saya atau kawan saya dah buntu sangat. Hahaha... (gelak jahat!)

    Teknik tradisionalnya, tiru sahaja rakan sebelah. Kalau tak tiru pun, buat perbincangan haram kecil-kecilan. Tanya dia sampai berbuih mulut tu ya, sampai penyarah naik juling perhatikan kamu. tambah-tambah lagi bila menyedari orang sebelah tu adalah calon yang sentiasa mendapat anugerah pencapaian akademik. Okay?

    Toyol. Aduhai memang kalau musim peperiksaan, yang si penakut pun boleh jadi berani. Nak dapat markah tinggi punya angan-angan, bela toyol. Orang tengah study malam-malam, ada juga orang yang sibuk buat toyol. Hohoho...

    Ada juga yang habis dua-dua lengan dia conteng buat salin nota. Nak selak lengan baju dalam dewan tu takut dedah aurat, pergi tandas ya? bijak-bijak... Tak cukup dengan tu, salin pula nota kat botol air, pencil case, belakang kad matrik, dan macam-macam lagi la... Calon peringkat ijazah la katakan... (:

    Hmm, yang kat atas tu semua adalah mukaddimah. Musim ini ada orang kantoi guna handphone lah pula ya. Sama ada dia simpan nota dalam tu ataupun dia mesej tanya pakwe dia yang dah awal-awal buat nota kat luar dewan tu, tak pastilah pula. Tapi nasihat saya, kalau nak guna handphone pun, make sure la yang handphone kamu tu jenis keypad yang tak mengeluarkan bunyi yang boleh didengari oleh orang lain, aduyai...

    Tengok muka jahat macam saya ni tengah soksek-soksek sikit, dah nak juling mata tu menjeling. Kalau yang muka baik tu siap aplikasi teknologi lagi untuk meniru tu, tak nampak pula kan? Tak mengapa, muka yang baik boleh dijadikan aset hipokrit mayapada... :P

    P/s : Semasa peperiksaan dijalankan, meniru atau memberi tiru itu adalah dilarang! ^^,

    6 ulasan:

    1. pernah tengok satu cerita cina pasal budak satu kelas suka meniru...hohoo

      BalasPadam
    2. haha..ade ke? x match la, toyol + teknologi, macam kutub utara kutub selatan kot..toyol tu mcm tradisi ckit..

      goreng je la, then berserah pada Tuhan je lau dah heng

      BalasPadam
    3. kalo t'tiru cmne ea k.ayu... hehe

      BalasPadam
    4. >> Azuan:

      ad ae?..
      stkat nei lom tgk ag,
      t awk kc ae, sye nk tgk ugx,
      hee~

      BalasPadam
    5. محمد فردوس سعد:

      aus, toyol tu pling dsukai,
      tu yg wt tjuk tu, gaya spnjg zman,
      hehhee ^^,

      yuk, greng smp hangit!!

      BalasPadam
    6. >> Diya Edhayaa:

      klw tertiru tu nmeny
      REZEKI la syg, hehhe~
      ^^,

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728