Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Sate Belalang dan Sate Biji Getah di Kajang

    Sate belalang dan sate biji getah, pernah dengar tak? Bagi mereka yang sudah biasa dengar, memang biasalah bagi mereka. Bagi yang belum pernah dengar, jangan pula tak percaya. Kalau tak percaya, silalah berkunjung ke Karnival 1001 Rasa Sate Kajang dan lihat serta rasa sendiri kewujudannya.

    Sebelum saya terlupa, ingin saya maklumkan bahawa gambar diatas adalah hiasan semata-mata yang saya temui di kedai En. Google. Saya cuma nak bayangkan belalang yang dibuat sate, jadi mana-mana blogger yang dapat peluang ke sana, jangan lupa kongsi cerita, saya menunggu...

    Karnival yang diadakan di stadium Kajang tu menghimpunkan 123 jenis sate, termasuklah sate biji nangka, sate biji getah dan sate belalang yang saya nyatakan tadi hasil kerjasama 10 pengusaha utama. Punya kelapangan dan kesempatan silalah berkunjung pada 4 dan 5 Disember ini.

    P/s : Waktu di zaman kanak-kanak ribena dulu suka tangkap belalang, buat umpan pancing ikan puyu! hehe..



    27 ulasan:

    1. salam tauke, order satu set sate belalang dan yang ulat2 tu.hehe.

      BalasPadam
    2. >> Mohamadazhan hjDesa:

      alamak2 yg nei kna oder di indon bang..hehe
      kne g jauh skit la,,, yuks!

      BalasPadam
    3. >> i'm shin... i'm inesen:

      a'ah shin..tibe time yg kt tgah n knn tu, nk tmuntah ase, tp nk wt cmane tu jew yg incik google ley kc, huhu..

      BalasPadam
    4. >>hitamputeh:

      Opppppssss..!!! hehe..

      BalasPadam
    5. yerkkkkkkk geli rasanya haaha

      BalasPadam
    6. >> naz:

      hehehe.. opppsss..! sory ^^,

      BalasPadam
    7. huhu..siap wat sate lg tu..haishh..

      tp kalo cicah nga cokelat lg best..hehe

      BalasPadam
    8. >> apik pehe:

      ala2 cklat strwberi kt cameron ae pik, hehe..

      BalasPadam
    9. sedapnye kalau dapat makan..hahahha

      BalasPadam
    10. >>mahfudzah:

      oit yunk..! hahaha...

      BalasPadam
    11. >> ~lulu & faiz~:

      babe, kte fokuskn kt blalang tu ea, hehe.. muah! ^^,

      BalasPadam
    12. teringat sate kajang..

      nyam3..sedapp!!

      :)

      BalasPadam
    13. aik..??
      de kat kjang ek..??
      xtau la plak..huhu

      BalasPadam
    14. Rasa nak juga makan sate belalang tu..pasti rangup..

      BalasPadam
    15. hah???sate belalang???adussss.......

      BalasPadam
    16. >> student:

      hee.. samuri yuk!
      tu pn kajang gak pew :)

      BalasPadam
    17. >> Cempaka R.Minta + HonEyBuNNy + relevan :

      hehe temui sate tersebut di karnival yewp :) hehehee...

      BalasPadam
    18. >> zati-zt

      adewp kt krnival yg akn diadakan 4-5 dis nei, klw brdekatan, sila berkunjung bg memeriahkan krnival:)

      BalasPadam
    19. sedap ker satay belalang?
      tak hngus plak kena pnggang atas api?
      x)

      BalasPadam
    20. >> Mr. Firdaus:

      tu susa nk ckp la cz sy lom cbe ag, huhu~
      ok jek kot tp kne gna bara api la, kg hngus lak, heee~

      BalasPadam
    21. yg sebelah sate belalang 2 ape ek??mcm sate ulat je..huhu

      BalasPadam
    22. yg sebelah sate belalang 2 ape ek??mcm sate ulat je..huhu

      BalasPadam
    23. >> ~lulu & faiz~:

      err huhu yew kot,
      susa nk jmpe tu, hehe..

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728