Header Ads

ad728
 • Latest Posts

  Oh Si Mulut Longkang

  Kalau kamu gaduh dengan seseorang, atau dalam kata sopannya ada 'perselisihan faham' kemudian orang tu menjaja cerita tersebut dengan menunding jari ke arah kamu, menyatakan bahawa dia tidak bersalah, meletakkan 100% kesalahan di bahu kamu, mengutuk mengata kamu bagai segalanya salah kamu..

  Selama ni orang lain yang tanggung perangai dia tu dan sekarang terkena pula atas batang hidung kamu, dihebohkannya cerita kepada rakyat satu taman untuk mendapat sokongan dan simpati tanpa memikirkan sedetikpun tentang kamu, apa yang kamu akan rasa?

  Orang tu mungkin terlupa bahawa kamu telah banyak bertolak ansur, cuba memahami kelemahan dia, sentiasa membantunya dalam segala hal yang termampu sehinggakan dalam dewan peperiksaan final pun jawapan kamu adalah milik dia!

  Kamu tak pernah berkira-kira dalam tiap apa yang dihulurkan namun dia sering mengungkit tentang apa yang kamu terima dan dia seolah-olah berbangga tentang apa yang dihulurkan kepada kamu walhal dia sepatutnya malu untuk mengungkit sekiranya dihitung kira dengan apa yang diterimanya!

  P/s : Kalau terjadi pada saya, saya akan cakap; "Hey mulut longkang, jaga mulut kamu!"

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728