Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Celcom Broadband vs Maxis Broadband

    Ini alkisahnya bila termakan pujukan abang handsome kat Expo tempoh hari. Saat kaki ni gedik nak singgah booth Maxis Broadband. Sebelum ni saya dah guna Celcom Broadband sejak hampir 2 tahun yang lalu, tapi hati yang mudah tergoda ni tewas dengan harga rebate yang ditawarkan oleh maxis, RM38 untuk tempoh 5 bulan yang pertama.

    Masa tu jugalah beg duit gedik nak ada duit RM 120, biasanya ada 4-5 ringgit sahaja, haha... Memikirkan tentang Broadband Celcom yang tidak mendapat liputan 3G di rumah yang terlalu menyiksa saya sewaktu blogwalking, saya terus register Maxis Broadband tersebut dengan bayaran pendafratan RM100. Muka ceria semacam, bajet lajulah konon-kononnya, bahagia rasa bila fikirkan tak perlu tunggu masa yang lama untuk 'loading' blog kesayangan.

    Bila dah balik rumah, try. Dengan senyuman penuh angan-angan yang tak lekang di bibir ni, saya install. Bila dah run tu tengok line GPRS yang naik cuma 3 bar, saya dah mula cuak... Bila start surf.. Sah!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lebih lembab daripada Celcom Broadband!!!!!!!!!!!!!!!!!

    So, kepada sesiapa yang baru nak memiliki broadband atau nak menukar rangkaian broadband, sila siasat dahulu liputan rangkaian tersebut di kawasan anda. Jangan mudah tergoda dengan promoter yang segak dan menawan itu ya!

    P/s: Fikir dahulu sebelum buang. Adios!

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728