Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Celcom Broadband vs Maxis Broadband

    Ini alkisahnya bila termakan pujukan abang handsome kat Expo tempoh hari. Saat kaki ni gedik nak singgah booth Maxis Broadband. Sebelum ni saya dah guna Celcom Broadband sejak hampir 2 tahun yang lalu, tapi hati yang mudah tergoda ni tewas dengan harga rebate yang ditawarkan oleh maxis, RM38 untuk tempoh 5 bulan yang pertama.

    Masa tu jugalah beg duit gedik nak ada duit RM 120, biasanya ada 4-5 ringgit sahaja, haha... Memikirkan tentang Broadband Celcom yang tidak mendapat liputan 3G di rumah yang terlalu menyiksa saya sewaktu blogwalking, saya terus register Maxis Broadband tersebut dengan bayaran pendafratan RM100. Muka ceria semacam, bajet lajulah konon-kononnya, bahagia rasa bila fikirkan tak perlu tunggu masa yang lama untuk 'loading' blog kesayangan.

    Bila dah balik rumah, try. Dengan senyuman penuh angan-angan yang tak lekang di bibir ni, saya install. Bila dah run tu tengok line GPRS yang naik cuma 3 bar, saya dah mula cuak... Bila start surf.. Sah!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lebih lembab daripada Celcom Broadband!!!!!!!!!!!!!!!!!

    So, kepada sesiapa yang baru nak memiliki broadband atau nak menukar rangkaian broadband, sila siasat dahulu liputan rangkaian tersebut di kawasan anda. Jangan mudah tergoda dengan promoter yang segak dan menawan itu ya!

    P/s: Fikir dahulu sebelum buang. Adios!

    30 ulasan:

    1. ala..ciannyr..diba dh try gune dua2..last2 clcom gk ok.. try mxis nyr lam 3 buln je..thun lpas..celcom dh pkai dkat 3 thun..he

      BalasPadam
    2. >> diba:

      huuhu.. tu la sys, tension smacam jerk,
      nei nk p centre die blek,
      nk trminate jep maxis nei, huk3

      BalasPadam
    3. eyh. gitu yek.

      maxis bess..! hoho

      BalasPadam
    4. >> syazwa:

      lw kt bndar cam kmu tu besh la adik cyag..
      hee klw cruk kmpong cam i nei, bpeluh ;P

      BalasPadam
    5. ish kamu ni..
      cuba tnye pndgn org lain dulu sebelum beli..huu

      erm, dlam term mxs tu ada kene commit kontrak brape tahun?

      kalau tak nak guna, moga2 mudah la diterminate..huu

      BalasPadam
    6. >> student:

      huhu bkan sy de pnah tnye awk kew?
      hhuhuhu, adew kontak 12bulan..huk3~

      BalasPadam
    7. sabo ye k.ayu... dya gune da 7 bulan.. amik yg promotion byr rm 18/first 5 month.. mse 5 bulan 1st tuh, ok ag.. tapi pastu, lmbab yg amat.. n btul sgt2, kne check lu coverage kt tmpat kite.. pas 12month, mau tuka ke celcom la.. umah i 3g celcom full!!!!

      BalasPadam
    8. >> Diya Edhayaa:

      huhuhu kita serupaaaa.. sek baek xtrminate ag yg clcom pnye, huhu~
      mxis tuk area bandar kot kuat liputan die, huu nasib2~

      BalasPadam
    9. walopun celcom lembab, tp itulah yg terbaik setakat ni..

      BalasPadam
    10. oo cmtu plak ek. kena tengok liputan jugak tuh, saya setakat nih selesa dgn maxis je. celcom tk pernah try lagi.

      Latest Entri :
      Tagline Blog? Perlu Ke?

      BalasPadam
    11. aritu tnye pndgn je, tak sangka lak kamu terus beli..

      hmm.. belajar lah berkata 'tidak' di lain masa..

      ok, benda dah jadi.. so, kene fikir la cmne cara nak solve bnda ni lak.. parok2..huu

      p/s: hargai bila ada, jangan dikenang bila sudah tiada.

      BalasPadam
    12. maxis vs celcom vs wifi laju wifi g hehe hmmm sy dah terkena dengan maxis line slow giler dah la kontrak 2 tahun alih2 rasa dah boring sy p stop kena denda rm 200 sb tak hais kontrak g memang kecewa la pastu langgan lak celcom line lagi slow bangat walau bayar rm100 sebulan memang kecewa lepas 2 fk2 bek guna wifi skrng dah 3 bln guna wifi alhamdulilah line memang laju.tapi celcom tak g stop g dah tertunggak rm200. 2 la pengalaman semua dah rasa huhu

      BalasPadam
    13. xjugak.. nuyu penah cek liputan rangkaian maxis kat kawsan umah nuyu, ada...
      nasib baik nuyu xtukar, pakcik dtg aritu, bawak broadband maxis dye, lgsung lembab giler... hahaa

      BalasPadam
    14. >> eiela:

      hehe liputan maxis area ila ok kot :)
      xpe, lw da ok n slesa juz go on dear! hehe..

      BalasPadam
    15. >> student:

      adew gak eaa prtanyaan yg ditanya untuk sia2? ngee~
      t la owg nk p trminate, huu bankrupt gni~

      BalasPadam
    16. >> mujahid_cinta:

      huhu sye wak, lw diiktkan ati, mmg nk pkai tm wi-fi tu, tp cmae t law nk
      blik mktab, huhhuuu bgus awk ad byak pngalman :)

      BalasPadam
    17. >> cikgu ainura:

      huhuhu sek baeknuyu xkai maxis ugak,
      law dak ari2 rse hangin ngn
      kelembaban maxis..huk3~

      BalasPadam
    18. for me...celcm berukbnd is better than mxs berukband....ehheh..but depends on covarge tu jgk la kan...hehheh

      BalasPadam
    19. >> HonEyBuNNy:

      a'ah owg pn pk gtu, tp kg mrah lak pngguna maxis, hehe..
      pape pn trpulang kpd cvrage kwsan trsbut ^^,

      BalasPadam
    20. pasang ja wifi nt klu nak pindah leh dipindahkan talian 2.awk duk lama g ke kat sana

      BalasPadam
    21. >>mujahid_cinta:

      sye duk ostel, na ley psang tiang TM, huhu..

      BalasPadam
    22. oo..gulz pon bleh terpegaruh dgn lelaki kacak ea..baru tau laa plak..igtkan boz je yg bleh tergoda dgn gulz cntik..ehehe..

      BalasPadam
    23. o ye ke sabar la ya nt bila dah keja ad penempatan kekal lehla pasang ya

      BalasPadam
    24. >> nur zulian:

      opppppsss..! tlepas ckp la plak, hehe.. aura sseorang tu yg mmainkan peranan, wink3~

      BalasPadam
    25. >> mujahid_cinta:

      huhu lmbat ag wak sy nk keje ny..
      awk xpew la da siap keje da pown :)

      BalasPadam
    26. hmmm p kfc jelah hehehe lambat2 asal selamat hehe berapa lama g belajar?

      BalasPadam
    27. >> mujahid_cinta:

      huhuhu tamo la, ilang privcy tmpt2 rmai owg :D

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728