Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Boyfriend Awak Ada Girlfriend (1)

    Apa yang awak akan lakukan..

    Awak tak pernah nak buat spotcheck handphone boyfriend awak, kononnya kamu berdua telus dan jujur dalam perhubungan, saling mempercayai, takkan mengkhianati... Setelah bertahun awak couple, kali pertama awak buka inbox handphone boyfriend awak, dalam tu ada banyak mesej manja + mesra 'bersayang-rindu' dengan seorang perempuan lain yang ternyata bukan awak.

    Bila awak tanya siapa perempuan tu, dengan muka cuak, dia jawab 'kawan'. Awak tanya perempuan tu belajar kat mana; lepas tu dia jawab yang perempuan belajar satu kampus tempat awak belajar.

    hmm.. macam mana keadaan hati awak sekarang? :)

    Kemudian awak pun berlagak jadi hakim, judge yang 'dia curang'. Ya, dia telah mempermainkan hati dan perasaan awak! Bila awak suruh dia pergi kepada perempuan tu then tinggalkan awak, dia cakap dia tak nak! Dia cakap dia takkan tinggalkan awak... dia cakap dia sayangkan awak.... dia cakap dia hanya rapat dengan perempuan tu sebab aktif berpersatuan dengan perempuan tu... (alasan!)

    ...dan dia cakap perempuan tu banyak mintak tolong dia, banyak mintak pendapat dia dalam menguruskan organisasi, so dia rapat la dengan perempuan tu. (ah, alasan!) ...dia cakap lagi yang perempuan tu dah ada boyfriend. Wah, peramahnya (tak elok kalau nak cakap gedik, kesian kat tudung labuh dia) perempuan yang dah ada boyfriend tu melayan boyfriend awak!

    Bila hati awak dah cukup-cukup terluka diperlakukan macam tu, rasa dipermainkan, rasa dikhianati, agak-agaknya apa yang awak lakukan?

    40 ulasan:

    1. oke nak tinggalkan dia..sayang..
      tapi lelaki itu perlu diberi pengajaran..
      minta lelaki tu pilih awak atau dia..
      kalau dia pilih awak, dia wajib tinggalkan perempuan itu serta merta..jangan kontek lagi dah..
      kalau dia tak nak..better awak tinggalkan dia serta merta dan jangan kontek dia lagi..

      BalasPadam
    2. apabila saya berada di situasi itu, saya akan sebolehnya menjadi diri saya sendiri(rasional) dan tidak terpengaruh dengan suasana dan keadaan(emosional)..

      akan tenangkan diri, kenali punca sebenar masalah, dan selesaikan. Jika ikut cara saya, saya akan cuba berbincang.

      Lagi baik, ada 3 orang tu terus..kamu, bf kamu, dan 'kawan' itu.. (tapi, biasanya perkara ini amatlah sukar..)

      untuk berlagak hakim, memang mudah..untuk menjadi hakim hakikatnya sangat payah.

      namun, seharusnya buat si bf hargailah si dia yang betul-betul menyayangi..buat apa mencari 'rumput' di tempat lain jika rumput di depan pandangan sudah cukup.

      sekadar pandangan daripada kaca mata seorang lelaki. dan pandangan saya,lelaki itu belum cukup menghargai..dan tidak serius dalam perhubungan..(nak lagi serius masuk meminang terus..hehe..)

      :)

      p/s: saya tak kesah jika buah hati saya nak buka inbox hp, emel, atau segalanya...;)

      BalasPadam
    3. lau saya.. xtau la nk ckp pe.. mintak putus sayang.. slow talk la kot.. tny apa masalah dia nk bt saya cmnie. hehehe

      BalasPadam
    4. nk like post nie leyh ak . .??
      lalalala ~~

      BalasPadam
    5. ouh..maaf..ada 1 lagi tertinggal..

      ada elemen yang paling penting yang mungkin ketinggalan dalam kisah ini iaitu KEJUJURAN.

      selayaknya, JUJUR dan BERTERUS TERANG dalam apa-apa hal..sama ada ianya adalh hal positif mahupun negatif..

      ye lah..mana ada manusia sempurna..bincang baik-baik, moga ada pnyelesaian.

      "menerima kelemahan, menyintai kebaikan..yang sama itu serasi, yang berbeza itu saling melengkapi.."

      p/s: all d best tuan motivator?;p

      BalasPadam
    6. Pendapat saya, semuanya terletak pada tangan si lelaki. Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. Kalau dia sayangkan kita, dia takkan sampai hati melayan orang lain. Or maybe tu memang jenis dia. If kita layan lelaki lain pun dia tak kisah.

      Pengalaman sendiri, my buah hati pun berpesatuan jugak tapi setakat ni, alhamdulillah perhubungan ngan rakan sepersatuan secara rasmi. Work is work. Kalau dah bersayang-sayang ni..haih...payah!

      BalasPadam
    7. okey sangat sokong dengan wirdati.

      BalasPadam
    8. >> Qa:

      thanx ats coment,
      owg suke sgesion tu,
      kc die plih then kte brtndak
      ikt cara kita ssudah dia mmilih..

      :)

      BalasPadam
    9. >> Student:

      yeap, kte xlyak tuk mnghakimi,
      tp trkdg bkan dia xmnghargai,
      tp mngkin dia sdg diuji oleh Dia,
      dan mngkin jua ksilapan tu ats alsan dugaan..

      mngkin dia trsilap tnpa sdar..

      mngkin?

      BalasPadam
    10. > iEyDaIsMyNamE:

      uiks..!
      hehe boley jeap,
      like+love :P

      thanx ats cment..
      ^^,

      BalasPadam
    11. >> Nurul Liyana:

      hehe..
      sy thu awk pnyabar n tabah..
      thanx ats knjungn kmari sis..

      :)

      BalasPadam
    12. kisah kita akan2 sama.. bersabar la ye.. mybe itu bukan terbaik utk kita.. kita akan dpt yg lagi terbaik...

      BalasPadam
    13. lelaki tu tetap akn kata pilih 'awk'.
      urh!! lelaki mmg mcm tu...

      geramnye baca ni!!!!!!!

      BalasPadam
    14. mngkin?

      err, kene reply ke komen awk tu?

      ..
      setiap apa yg berlaku, pasti ada punca..dan semestinya ada hikmahnya kan? so, jika itu yg pertama kalinya 'kesilapan' berilah peluang pd diri masing2 untuk betulkan keadaan.

      ambil pengajaran dan kutiplah pengalaman. mungkin ada jua kesilapan daripada diri kita sendiri yg kita tidak sedar. dan hakikatnya, tiada rugi jikalau mengakui kesilapan.

      jikalau masing-masing mempertahankan ego, tiada gunanya..padahal dalam hati masih ada 'taman'.. perbetulkan keadaan selagi mampu.

      just my 2 cents..:)

      BalasPadam
    15. ok-ok.
      even first time bace blog ni,
      terase nak komen,
      tinggalkan saje,
      bukankah hati akan lebih tenang.
      percayalah,
      cinta manusia (antare lelaki dan prmpuan asing; yang tiade kaitan)
      cintanya lebih indah mase kawen.

      sbb time kaple, tak rase tanggungjwab, lebih kepade nafsu shj.

      ~ok. paling penting, yelah bukannye tahu ajal tu datang bile, taubat dan carilah cinta Illahi. Itu yang Maha Kekal CintaNya.

      sekian. wassalam.
      tak rugi pun kalau clash.
      hee.

      BalasPadam
    16. klu sy terus gaduh ja hehe tak tahu nak wt pe g

      BalasPadam
    17. >> cikgu ainura:

      huhu..
      doakan yg trbaik utk nuyu jgx
      whai s gdis comel! ^^,

      BalasPadam
    18. >> A+z+i+E = AziE:

      huhu..
      tu la zie,
      llaki nei kngkdg ayat jek lebat~
      tp smua hmpeh..huk3~

      BalasPadam
    19. >> student:

      klw dlam hati ad tman ae?
      klw tman tu da hncur, cmane ae wak?

      takut2 kte mmbina ssuatu yg
      spatutny rntuh..

      btw, ptunjuk Dia adlah yg trbaik~
      ^^,

      BalasPadam
    20. >> dyana shaifulhaq:

      stuju!
      ^^,

      No Love B4 Akad.
      seboq duk ajk dating,
      lw x, ckp kte nei xserius.
      nonsnse~

      cinta Illahi yang Maha Kekal :)

      BalasPadam
    21. >> mujahid_cinta:

      gduh tu gduh jgak,
      kp ksudhanny cmane? ;)

      BalasPadam
    22. kalau dah rasa betul2 nak hubungan tu masing-masing take serius, tunang lah awak.

      dalam ISLAM pun, tempoh untuk seorang lelaki dan perempuan untuk saling berkenalan adalah dalam tempoh bertunang.

      BalasPadam
    23. >> student:

      kawen tros la wak..
      :)

      BalasPadam
    24. pnah brada lam situasi ni..huk2..ptus je..!

      BalasPadam
    25. kelakar cadangan itu?

      i think its not funny.

      BalasPadam
    26. baru pakwe dah buat hal..ape daa..bye3 aje..hoho

      BalasPadam
    27. >> student:

      yeap, i think so..
      spe yg ckap klakar tu??

      BalasPadam
    28. >> azuan:

      nice sggestion,
      mmg mrisaukan la klw
      skrg da tnjuk belang..huhu~

      thanx hndsome!
      ^^,

      BalasPadam
    29. like post..ini kes berlaku curang lah yer..

      BalasPadam
    30. >> relevan:

      sila like,
      say No to curang bang!
      hehe.. (:

      BalasPadam
    31. >> Nur Aisyah:

      huhu sye pn xmw ugak,
      doa2kn xtrulang pd sape2 k..

      ^^,

      BalasPadam
    32. slm..

      wah hebat perbincangan di sini...

      yang penting kita ingat la dlm bercinta ni... permulaan yang diredhai, pasti akan berakhir dgn keredhaan..

      BalasPadam
    33. >> Muallim Adham:

      salam kmbali..
      huhu shebat jiwa yg trsentak mngkin :)

      Stuju!
      redha itu yg utama~
      ^^,

      BalasPadam
    34. diskusi yg hebat di sini..tumpang tgok sekali..

      BalasPadam
    35. lupakan!

      bila kita mampu ada yang ke dua bermakna kita tak sayang sangat yang pertama!

      #muka angkuh gilaa
      :)

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728