Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Video Malaikat di Atas Kaabah: Bohong!!!

    Gelombang Facebook mamang tak boleh nak didebat, memang sangat bergelombang! kira-kira tiga minggu yang lalu kawan rapat saya ada bertanya, "Yu, awak dah tengok video malaikat atas Kaabah ni???", kemudian jawab saya "Sohih ae video tu awak?", Then buah hati dia menyambung "Tak boleh nak percaya sangat dalam Facebook tu"... Hmm, sememangnya saya ni jenis yang susah nak terus percaya sesuatu perkara, sangat ragu-ragu.

    Saya pun tanya la pendapat 'seseorang' ni, then dia cakap "Tengok tu boleh tapi kalau percaya tu, tak perlu". Yeah, I got the answer!


    Bila dah blogwalking tadi pula, secara tak sengaja semasa buat kunjung balas di laman Eel Sabahan, ada cerita tentang video tu. Kesimpulannya, semua itu adalah satu PEMBOHONGAN, jangan mudah percaya dan keliru, kita punya akal untuk menilai. Waspada itu perlu...

    Buat kawan-kawan, cuba tengok video jawapan kepada video tersebut ni, komen kalian???

    11 ulasan:

    1. dah tau :) thanks again

      BalasPadam
    2. huu..
      kte bwu tw,
      sbb b4 nie mls nk ami tw
      hehe :) wc!

      BalasPadam
    3. mmg dasyat la zaman skrg ni...malaikat pon boleh rakam pakai video..ish..x logik ...

      BalasPadam
    4. tula...kena jaga2 gak ngn segala info kt fesbuk tu..hu3..

      BalasPadam
    5. kurengggg caye vdeo nih..
      huhuhu~

      BalasPadam
    6. permaysuri:
      huhu..tu la, perasan trlbeh hebat,
      huhu lpas hntu, malaikat plak jdi isu,
      astaghfirullah..

      hitanputeh:
      hhuu..tu kn wak..
      mdium trpantas nk sebarkn lak tu, huhu~

      ribena:
      klw xcaye pn xpe,
      ngarut neh..huhuhuhu~

      BalasPadam
    7. nak gambaran tentang Malaikat?

      Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud: "Aku pernah berpeluang bertemu dengan salah seorang malaikat yang membawakan risalah wahyu untukku. Dan aku dapati jarak antara cuping telinga dan bahunya sahaja adalah bersamaan dengan jarak perjalanan yang sejauh 700 tahun lamanya". (riwayat Abu Daud)

      Mari sama fikirkan dan selamat beramal!

      :)

      BalasPadam
    8. Salam dik,
      Siapalah kita untuk melihat malaikat..Apabila kita dapat sesuatu berita kena kaji dulu kesahihan ceritanya..Tetapi dengan Kekuasaan Yang Maha pencipta semua boleh terjadi..Yang kita bimbangkan ialah dakyah musuh agama Islam yang create cerita ni...

      BalasPadam
    9. tu lah..
      moga2 org2 kte xtrpdaya..
      :)

      BalasPadam
    10. memula nengok dulu tu pun mcm dah rsa 'eh blh cye ke bnda nieh?'
      mmg x brpa nk pcya sgt..
      tu la tgk blh pcya jgn..huhu

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728