Header Ads

ad728
  • Latest Posts

    Menghalang Laman daripada Disekat

    Alahai masalah... Buat sahabat-sahabat saya yang disayangi. Ini adalah sesuatu yang telah saya terlepas pandang, mungkin kerana terlalu ghairah menggunakan celcom broadband. Nasib bagi mereka yang menggunakan wireless pula bagaimana ya? Saya cuba membantu...

    Barangkali kalian sakit hati dengan sistem wireless yang telah block laman favourite kalian. Office Hour membuatkan kalian tidak dapat melayari laman-laman yang tertentu. Kalau setakat Facebook, rasanya kalian mampu bersabar. Tapi kalau Scribd, Blogspot dan Youtube juga disekat, tension juga kan? Apatah lagi bahan-bahan bantu mengajar dan nota-nota banyak tersimpan di laman tersebut!

    Hmm hari ni saya nak kongsikan sedikit tentang cara untuk menghalang mana-mana laman web daripada disekat. Gunakan Ultrasurf!!! Melalui Ultrasurf, kita boleh melayari mana-mana laman yang kita mahukan, ayuh kita cuba!!!

    1. Muat turun perisian ultrasurf;
    2. Bila dah dimuat turun, klik pada perisian tersebut;
    3. Kemudian klik butang Run;
    4. Klik Option - Proxy Setting - Directly use UltraSurf - Ok;
    5. Langkah terakhir, klik butang Home.

    Selamat mencuba.

    11 ulasan:

    1. Aslmkm.
      Tqvm kerana berkongsi.

      BalasPadam
    2. waalaikumussalam..
      same2 DDr =))

      "sharing is caring"

      BalasPadam
    3. salam ayu,
      leh terus lepas masuk website ke?
      syuk rasa lepas step yg ayu ajar tu, kene ubah 'configure proxy' kpd 'manual' baru leh masuk..

      erk, betulkan kalau syuk salah k..

      BalasPadam
    4. salam kembali syuk..
      klw ayu try smlam, boleh..

      yg syuk mksdkan tu 'proxy setting'
      kt 'option'ae??

      jom2, kngsi2 pngtahuan..
      step tmbahan ny apa ya? =))

      BalasPadam
    5. Salam adik..
      Orait tq abg cuba guna Ultrasurf 9.95 ni..

      BalasPadam
    6. salam kembali..
      slamat mencuba bang,
      ade pape hal, jom kngsi bsama=)

      BalasPadam
    7. whoaaaa...hebat ko










      stakat ni tkk kene block lagi
      ok je;)

      BalasPadam
    8. aah ayu... tu la mksud syuk...

      kat bhgn option-->network(setting) tu lah..tukar dpd auto detect proxy kpd manual proxy...

      biasenya kalo syuk x tukar yg tu, xdpat bukak web dgn wireless mktb nih..hehe..

      BalasPadam
    9. jane:
      klw yg xkna block tu, alhamdulillah la..
      manfaatkan sebaik mungkin =)

      syuk:
      owh..hehe..
      so kpd blogger2 skalian,
      klw ggal utk connect,
      sila tukar2 setting kt proxy k.. =)
      thanx syuk.. =)

      BalasPadam
    10. salam kmbali..
      same2 sis.. :))

      BalasPadam

    Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

    Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728